Dagens rett

Sandwich med grillet aubergine og halloumi på hummus

Dagens middag lages enkelt i panne eller på grillen
Foto: (haoliang)

Dagens middag lages enkelt i panne eller på grillen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre om gammelt brød til middagsrett. Denne oppskriften her vil fall i smak også hos dem som ha kjøtt.
17 Juni 2021 - 00:00

Halloumi er en spesiell kypriotisk ost siden den kan grilles og et populært og helt naturlig alternativ til kjøtt. Den smelter altså ikke på vanlig måte. Den er litt salt, så det gjelder å være forsiktig med saltbruken i de andre elementene til denne sandwichen.  

I oppskriften er det brukt ferdig hummus som er en miks av kikerter og sesamfrøpasta kalt tahini, men aller best og helt uten konserveringsmidler blir den om du lager den selv.

Slik lager du hummus

Sandwich med grillet aubergine og halloumi på hummus

Sandwich med grillet aubergine og halloumi på hummus

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til marinaden.
  2. Grilling/steking av aubergine, halloumi og brød:
    Skjær aubergine på tvers eller langs etter behag.
  3. Dryss over salt og ha i et dørslag. La stå i 10 minutter. Skyll deretter av og tørk godt. Grill eller stek på begge sider. Legg til side og hell marinaden over.
  4. Skjær halloumi i skiver a 0,5 cm. Grill/stek på begge sider til pent brun. Hold varm.
    Legg deretter daggammelt brød på grillen og stek på begge sider. 
  5. Montering
    Smør hummus på brødskivene. Legg aubegineskiver oppå. Få med marinaden og fordel resten på toppen. Legg på halloumi. 

Tips:
Om du griller og flår spisspaprika, gir det enda mer smak til sandwichen.

Hummus kan du lage selv - se bare her hvor enkelt det er

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her