DAGENS RETT: Fyldig oste- og grønnsakssuppe med kylling

Dagens rett Fyldig oste- og grønnsakssuppe med kylling

Slik unngår du at kyllingen blir tørr

Server den i en suppe. Dermed trenger du verken å tenke på saus eller grønnsaker.

Å servere kyllingen på denne måten er tidsbesparende, uten at det går ut over smaken. Du kan selvsagt velge hvilken som helst annen suppe å legge kyllingbitene oppi.

Se våre andre fristende oppskrifter på suppe

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling

Fremgangsmåte

Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele ved middels varme. Ha i finhakket løk, purre og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter.

Rør melet inn i grønnsakene og la det surre videre i et par minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett melk og hønsekraft gradvis under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp suppen under omrøring.

Tilsett renset gulrot, nepe, stangselleri og potet kuttet i små terninger. Reduser varmen og la det hele småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Rør av og til.

Tilsett matfløten (evt lett crème fraîche) og revet ost, og rør til osten har smeltet. Suppen må ikke koke etter at osten er tilsatt. Tilsett finhakket timian og smak til suppen med salt og pepper.

Mens suppen tilberedes stekes kyllingfiletene. Dryss salt og pepper på filetene og stek dem i smør ved middelsvarme i stekepanne i ca 3 minutter på hver side. 

Øs suppen opp i boller, skjær filetene i skiver og dander oppå suppen. Dryss gjerne over litt finhakket timian.

Slik lager du hønse- eller kyllingkraft selv

Her finner du oppskriftene til 400 forskjellige supper

Lyst på en annen rett med kylling finner du de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen