Det er lett å finne gode pølser i butikken - om du da ikke lager dem selv. Det er selvsagt det du får aller mest kred for.
Men om du nøyer deg med å lage dette herlige tilbehøret, får du likevel stjerne i boka.
Det er litt tidlig for ramsløkplukking, men den er ikke langt unna. Så vær klar, men vær også forberedt slik at du ikke ender opp med giftige liljekonvallblader i stedet. De er nemlig veldig like, men hvis blomstene ikke er kommet ut ennå, er det lettest å knekke et blad og bruke nesa. Lukter det markant løk, da er du trygg. Hvis ikke, glem det.
Her kan du se hvor i landet den finnes
Om du ikke har egenplukket ramsløk fra i fjor, kan du godt bruke ramsløk fra glass i denne oppskriften. Beregn da litt mindre.
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Pølser med ramsløkaïoli
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.
Sendt inn av Matprat.no
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Pelissero Langhe Nebbiolo 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 255,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Grünerløkka Brygghus Løkka IPA
Norge
Volum: 0.500 Pris: 70,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Terranera Bellotti Rosso
Italia
Volum: 0.750 Pris: 235,20 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Valli Unite 2018
Italia
Volum: 3.000 Pris: 560,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Valli Unite Rosatea 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 210,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Voss Bryggeri Vossaøl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 65,00 Basisutvalget