Pølser med ramsløkaïoli
Matprat.no

Pølser med ramsløkaïoli

Grillet, grov pølse trukket i mørkt øl server du i grovbrød med ramsløkaïoli og frisk eple- og sellerisalat. Her oppskriften på alt.

Fremgangsmåte

  1. Ramsløkaïoli:
    Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter.
  2. Kjør ramsløk sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse.
  3. Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
  5. Pølser:
    Ha øl, løk og krydder i en ildfastform, eventuelt en éngangs aluminiumsform.
  6. Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.
  7. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker.
  8. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter.
  9. Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.
  10. Eple- og sellerisalat:
    Kutt sellerirot og eple i små terninger. Bland terningene med olje, sitronsaft og -skall, smak til med salt og pepper.

Tips:
Server pølser i ølbad med eple- og sellerirotsalat og ramsløkaïoli.

Oppskriften holder til 8 om retten er del av et større måltid eller koldtbord.

Slik lager du perfekte pølser

Alle de gode pølseoppskriftene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her