DAGENS RETT: Grønnsak-karbonader med sprøstekte selleristaver

Dagens rett Grønnsak-karbonader med sprøstekte selleristaver

Slike karbonader bør du lage oftere

Du trenger slett ikke kjøtt for at karbonadene skal smake mye og godt. Her er oppskriften.

En av mine favorittretter som barn var karbonader laget av revet potet og løk. Det var ikke fordi jeg ikke likte kjøtt, men fordi smaken på disse karbonadene med fin sprø stekeflate var så gode. 

Dagens oppskrift er enda mer smaksrik all den tid den inkluderer flere typer grønnsaker. Om du ikke har alle i kjøleskapet, kan du selvsagt droppe en eller flere, og øke med det du har mest av.  

 Du kommer garantert til å bli fornøyd med smaken.

Se alt det gode du kan lage av grønnsaker 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Grønnsak-karbonader med sprøstekte selleristaver

Fremgangsmåte

Riv og hakk alle grønnsakene og urtene, og bland alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile litt. 

Skjær sellerirot i fyrstikktynne staver, og stek dem sprø i en panne med litt olje. Legg over på papirhåndkle. 

Form karbonader av deigen og stek dem i olje i en middels varm panne til de blir gylne og gjennomstekte.  

Tips: Server grønnsakkarbonadene med grovt brød, sprøstekte selleristaver og alfalfaspirer, og også gjerne noen skiver rødløk, cherrytomat og sylteagurkskive.

Se alt det gode du kan lage av grønnsaker 

Har du lyst på andre typer karbonader så ta en titt her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen