Det er utrolig hva du kan bruke roastbiff til. Steker du en stor roastbiff til søndagsmiddagen, har du både verdens beste pålegg og det perfekte grunnlag for luksuriøse restemiddager.
Se flere oppskrifter med roastbiff her
Det følger saus med potetene nedenfor, den er selvfølgelig overflødig til en roastbiff med rødvinssaus.
Potetsalat er godt til kald roastbiff
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Roastbiff
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 125° C.
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.
Brun kjøttet hele veien rundt i smør i en stekepanne. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.
Når steketermometeret viser 55 grader er snittflaten rød, ved 60 - 65 grader er den rosa.
La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsaksblanding og sjysaus eller rødvinssaus.
Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, pickles, rå løk, potetsalat, her er det fritt valg på øverste hylle.
Se flere oppskrifter med roastbiff her
Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Foillard Morgon 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 277,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Massolino Langhe Nebbiolo 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 265,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Grünerløkka Brygghus Løkkatrollet Stout
Norge
Volum: 0.500 Pris: 74,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Chimay Trappist Blue
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 60,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Oud Beersel Oude Kriek
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 96,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Lindheim Farmer's Reserve Sour Cherry
Norge
Volum: 0.380 Pris: 120,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Hardangergutane Fjellskrent Sider
Norge
Volum: 0.750 Pris: 179,50 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Lindheim Farmer's Reserve Markens Grøde
Norge
Volum: 0.380 Pris: 125,00 Bestillingsutvalget
Canari-poteter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp vannet. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter.
La potetene koke til de er så vidt møre, ca 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.
Potetene kan serveres som de er, eller med én eller flere gode sauser, eksempelvis tomatsaus , mojosaus eller aioli . Da er det bare å dyppe de små potetene i sausen.
Ha smøret i en kjele og fres løken i noen minutter før du tilsetter finhakket eller knust hvitløk, chili og timian.
Sausen skal småputre ca 10 minutter. Kan serveres varm, lunken eller kald til potetene.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt
Foto: Kim Holthe
Rødvinssaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele sammen med rødvin, kraft og balsamico.
La sausen koke inn til omtrent det halve.
Sil fra løken og pisk inn smør.
Smak til med salt og pepper.
Har du lyst på en annen saus kan du velge blant 140 andre her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: Kim Holthe