30 Juni 2025 - 15:04
Nyhet - Artikler i arkivet
Tittel
Dato
-
30. juni 2025
-
29 Juni 2025 - 14:10
Dette er sommerens store kakeopplevelse
Selv om den er dresset opp for bryllup, tåler den å serveres til mindre betydningsfulle anledninger.29. juni 2025 -
28 Juni 2025 - 16:13
Vannmangel forandrer vinlandskapet
At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.28. juni 2025 -
28 Juni 2025 - 15:37
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.28. juni 2025 -
28 Juni 2025 - 14:34
Må testes: Spennende britisk nykomling
For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?28. juni 2025 -
26 Juni 2025 - 02:00
Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,26. juni 2025 -
26 Juni 2025 - 02:00
En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.26. juni 2025 -
26 Juni 2025 - 02:00
La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.26. juni 2025 -
25 Juni 2025 - 14:32
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.25. juni 2025 -
25 Juni 2025 - 14:30
Worlds50Best: Det nordiske kjøkken må slåss med dette om oppmerksomheten
Vi har sett det komme, men årets Worlds50Best forteller det i klartekst: det nordiske kjøkken er ikke like kult lenger – bare når det er i København. Verdens beste restauranter ligger for det meste i Lima og Bangkok.25. juni 2025 -
25 Juni 2025 - 02:00
Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.25. juni 2025 -
23 Juni 2025 - 14:00
Denne kaken kan du til og med lage på teltturen
Enklere blir det ikke, og det uten at du må gi avkall på mye smak.23. juni 2025 -
23 Juni 2025 - 02:00
Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.23. juni 2025 -
22 Juni 2025 - 15:55
Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.22. juni 2025 -
21 Juni 2025 - 15:31
Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin for bransje
Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.21. juni 2025 -
21 Juni 2025 - 15:10
Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.21. juni 2025 -
21 Juni 2025 - 10:30
Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.21. juni 2025 -
21 Juni 2025 - 10:04
Den perfekte piknik-rosévinen
Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.21. juni 2025 -
21 Juni 2025 - 02:00
Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.21. juni 2025 -
18 Juni 2025 - 15:58
Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024
Stavangerrestauranten slo dermed ut sterke finalister fra hele Norden.18. juni 2025 -
18 Juni 2025 - 14:35
Verdens beste vinkart: Park Hotel Vossevangen
Star Wine list gir Park Hotel Vossevangen tre gull, inkludert Grand Prix som er den høyeste utmerkelsen. Ingen har bedre vintilbud enn vinkjelleren på Voss. Men Vinland i Oslo er også kommet med i verdensteten.18. juni 2025 -
18 Juni 2025 - 13:47
Heder til Arne Brimi: Mannen som skapte det nordiske kjøkken
- Han var nordisk før nordisk ble et begrep, sier daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig som i år gir prisen Gullgaffelen til Arne Brimi.18. juni 2025 -
18 Juni 2025 - 02:00
Prøv noe nytt med kongekrabben
Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.18. juni 2025 -
18 Juni 2025 - 02:00
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.18. juni 2025 -
17 Juni 2025 - 02:05
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.17. juni 2025