iStock-507637296

Dagens rett Tacos al Pastor

iStock-507637296 (rez-art)

Dette er tacoen over alle tacoer

Svinekjøtt har aldri smakt så godt som i denne autentiske tacoen. Denne retten kommer garantert til å imponere dine middagsgjester.

Tacos al pastor består av tynt oppskåret svinebog som er marinert med krydder og chili før det grilles på et roterende vertikalt spyd, og serveres med ananas, løk og koriander i en maistortilla. Du drar kanskje kjensel på tilberedningsmetoden fra din lokale kebabsjappe. Tacos al pastor lages nemlig på samme måte som shawarma.

Det var libanesiske innvandrere som tok med seg den vertikale rotisseri-grillen som dannet grunnlaget for det som skulle bli tacos al pastor til Mexico tidlig på 1900-tallet. Taco árabe «arabertaco» dukket opp først, men det var ikke før den andre generasjonen med libanesiske innvandrere byttet ut lammekjøttet med svin, at al pastor kom til og ble en kjær meksikansk rett verden over. Den dag i dag heter tacoen fortsatt «al pastor» som betyr «gjertertaco» og er en referanse til rettens originale brukt av lammekjøtt.

Denne retten er rik både på smak og på historie. Perfekt til å servere dine middagsgjester. Lager du også hjemmelaget maistortillas er du sikker på at dette blir en begivenhet dine gjester vil snakke om i lang tid fremover.

 Se våre andre retter med mexicansk inspirasjon

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Tacos al Pastor

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

1.5 kg
svinebog, utbeinet
1 ss
1 stk
Til servering
30 stk
maistortilla, små
1 glass

Fremgangsmåte

Skjær svinebogen i 1 cm tykke skiver, og overfør til en bolle. I en annen bolle, bland sammen anchiote paste, chilipulver, hvitløkspulver, oregano, spisskummen, salt, pepper, eddik og ananasjuice med en visp. Pass på at det ikke er noen klumper. Hell marinaden over kjøttet, dekk til med plast å la stå i hvert fall 2 timer, og opp til 3 dager. 

Forvarm ovnen til 180C og kle et stekebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie.

Skrell ananasen og del den i 2 cm tykke skiver. Plasser 2-3 skiver av ananasen oppå hverandre på stekebrettet og kjør et grillspidd igjennom midten så det står stødig. Tre det marinerte svinekjøttet på grillspiddet og avslutt med ananas (det skal se ut som en shawarma/dönerkebab.)

Sett stekebrettet nederst i ovnen og la spiddet stå vertikalt. Stek i 1,5 timer til kjøttet er brunt og litt «brent» i kantene. La kjøttet hvile i 10 minutter, før du skjærer av tynne biter av kjøttet og ananasen ved å skjære vertikalt gjennom spiddet.

Server på varme maistortillas med, finhakket løk, koriander, salsa og en liten skvis lime.

Tips:
Tradisjonelle meksikanske ingredienser som guajillo chilipulver og anchiote paste finner du på helsekostbutikker eller på velassorterte matvarebutikker.

Se våre andre retter fra Mexico

Her er flere oppskrifter på taco

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen