DAGENS RETT: Tacopai

Dagens rett Tacopai

Tacosmaken blir ekstra vellykket i kveld

Denne paioppskriften har alt det familiens store og små elsker, nemlig meksikanskinspirerte smaker, kjøtt- og ostesaus.

Mange unge vil gjerne ha taco hele uka samtidig som fredagstacoen er hellig. Men denne paien klarer nok å overbevise de fleste tacopurister. 

Vi har også mange andre meksikanskinspirerte oppskrifter du bør prøve

Men før du serverer: Pynt gjerne paien med friske basilikum- eller korianderblader og server den med en klatt rømme eller crème fraîche og en frisk salat. 

Skaff deg dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Jennys tacopai

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Paibunn
2 ss
Paifyll
1 stk
2 stk

Fremgangsmåte

Paibunn:
Bland ingrediensene til bunnen i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i.

Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

Du trenger en form ca 26 cm i diameter. Sett ovnen på 200 grader.

Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyllet:
Stek karbonadedeig i stekepannen sammen med hakket løk og finkuttet paprika av forskjellig farge.
 

Rør inn tacokrydder og crème fraîche. Fordel fyllet i den forstekte paibunnen.

Dryss over osten og stek paien midt i ovnen i ca 30-35 minutter til osten er gyllen.

Server gjerne paien med en klatt rømme eller crème fraîche og pynt med fersk basilikum.

Vi har også mange andre meksikanskinspirerte oppskrifter du bør prøve

Tips: I en travel hverdag er det selvfølgelig mulig å kjøpe ferdig paibunn.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen