«Dansk» Bordeaux-slott solgt

«Dansk» Bordeaux-slott solgt

Nedgangstider tvang familien Carl til å selge Château de Seguin.

Da den danske vinhandleren Erling Carls kjøpte det i 1985, var Château de Seguin forfallent. Nå er slottet restaurert og modernisert, men rammet av nedgangstidene etter finanskrisa. Etter Carls død i 1991 har sønnene Michael og Gert stått for driften, men nå er slottet solgt, skriver vinavisen.dk.

Den nye eieren er fransk og hører hjemme i Bordeaux. Det dreier seg om familien Mottet, som også eier Château La France, ikke langt unna Seguin.

LES OGSÅ: Vinhandler åpner 1800-tallshotell

Familien Mottet har bygget formuen sin på skipsindustri, og er ifølge avisa Sud Ouest på utkikk etter enda flere vinslott. Familien eier nå omkring 200 hektar vinmark, inkludert 140 hos Seguin. Seguin har så langt produsert rundt en million flasker i året. På kjøpet fikk familien vinfirmaet Carl Wine, og det planlegges også at Seguin skal åpnes for vinturister i løpet av 2014.

LES OGSÅ: Jevnet 1700-tallsslott med jorden

Kjøpesummen er ikke offentliggjort, men prisantydningen for Château de Seguin var 11,2 millioner euro (cirka 84 millioner kroner).

LES OGSÅ: Rester av plantevernmidler vanlig i fransk vin

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen