Danskene fnyser av Michelin

Danskene fnyser av Michelin

– Verdens beste restaurant får nok aldri sin tredje stjerne.

– Dette forstår jeg ingenting av. Fuck the french. Noma er stadig verdens beste restaurant, og det er urettferdig at den ikke får anerkjennelsen den fortjener.

Kraftsalven kommer fra Helle Brønnum Carlsen, matanmelder i den danske avisa Politiken, etter at Restaurant Noma i København ikke fikk den tredje stjernen de fleste trodde på i årets Guide Michelin.

LES OGSÅ: Noma fortsatt verdens beste

– Det må komme av at inspektørene er mer konservative enn vi kan forestille oss. For det kan neppe være maten det er noe galt med. Det virker som om dette har blitt en prinsippsak for gudien, og jeg tviler på om Noma noensinne får den tredje stjernen, fortsetter Brønnum Carlsen.

Thomas Herman, som intil ganske nylig var køkkensjef ved (michelin)stjernerestauranten Nimb Herman og er kjent fra den danske utgaven av er tv-programmet "Masterchef", spanderer enda grovere gloser.

– Michelin består av noen forstokkede, gamle rumpehull. Hva er det som skjer? tordner han overfor jp.dk.

– I mitt univers er guiden som en vitsebok man leser på do.

LES OGSÅ: Fra null til to stjerner i ett jafs

– Med sin kreativitet plasserer Noma seg litt utenfor Michelins univers, sier Jan Krag Jacobsen, cand. scient. og president for Det Danske Gastronomiske Akademi til ekstrabladet.dk.
Han mener det er verdt å diskutere om Michelins system er i stand til å fange opp nye trender som denne, hvor kokkene er svært personlige og har mange uttrykk.

– Tradisjonelt har det handlet om å bedømme franske standardretter, men når kokkene endrer stil, ender det opp med å bli et merkelig system.

LES OGSÅ: Fra Noma til Arendal

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen