Mat
De beste wokoppskriftene

De beste wokoppskriftene

Her er 20 av våre favorittoppskrifter på kjappe og mer langsomme wok-retter.
25 Mars 2019 - 10:00

Wok er kanskje den den mest spennende måten å lage middag i en fei. En perfekt løsning i en stressende hverdag.

Eksperimenter i vei
Men wok er også starten på mer kompleks tilberedning som med en klassisk thairett som musuman curry eller red beef curry.

Det kan høres ut som en motsetning siden vi ofte forbinder woking med middag på 1-2-3. Poenget med woking i «slow food»-retter er imidlertid å gi en rask stekehinne slik at saftigheten beholdes i råvaren til den er ferdig tilberedt. Styrken på gassblusset reguleres underveis, på samme måte som under grilling.

Her noen woktips fra Noodee

Ved å få et tettere forhold til din wok, vil du lettere kunne utnytte alle mulighetene som ligger i teknikkene. Du vil ikke minst oppdage hvor lett det er å eksperimentere og lage dine egne vrier på mer klassiske oppskrifter.

Dette er folk som kan håndtere sine gassbluss

Woking er en effektiv tilberedningsmetode både for de som har små budsjetter og de som tenker på kaloriene.

Slik blir du en mester med wok-en
Wok-pannens form gjør at den holder bruken av olje og andre ingredienser på et minimum. Den avrundete formen sørger også for at varmen fordeler seg jevnt over hele pannen, ikke bare i bunnen, hvilket sikrer kort steketid og at væske fordamper.Sterk varme er derfor essensielt for å oppnå et perfekt resultat. Temperaturen bør være minst 175 grader.

På de neste sidene finner du mange wokoppskrifter du må prøve

For å unngå at den varme oljen spruter når du har oppi ingrediensene, bør du passe på at alt holder samme og helst romtemperatur.

Ikke ha alt oppi woken samtidig, men ta ingrediensene som trenger mest varmebehandling først. En wok som fylles opp for raskt, vil kjøles ned for mye og ingrediensene blir kokt heller enn stekt.

Mise-en-place – altså å klargjøre alle ingrediensene på forhånd, og gjerne sette dem i riktig rekkefølge, gjør wokingen mer effektiv og resultatet så perfekt som mulig.

Bruk tresleiver til å røre i woken med. Det er spesielt viktig om du har en «non-stick»-wok.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her