Wok med svinekjøtt, kinakål og paprika

Wok med svinekjøtt, kinakål og paprika

Fremgangsmåte

  1. Lag woksaus: Pisk ingrediensene sammen i en tykkbunnet kjele og kok opp. Ta kjelen straks av platen.  
  2. Skjær kinakål og paprika i tynne strimler. 
  3. Brun kjøttet i varm panne i to omganger. 
  4. Legg kjøttet til side, og wok grønnsakene i to omganger
  5. Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i woken og rør inn sausen.
  6. Kok opp og smak til. Server kokt ris til.

Tips1:
I stedet for kinakål kan du bruke nykål (i sesongen), spinat eller grønnkål. 

Tips2:
Du kan bruke både rød, gul og grønn paprika. De fleste vil nok etterlyse en smak som sparker fra, som chili. Både fersk og tørket chili fungerer, såvel i woken som i sausen. Og vårløk setter ekstra god smak. Et dryss av friske urter er alltid velkomment og øker appetitten betraktelig.

Tips3:
Lag gjerne dobbel porsjon woksaus, så har du til senere. Resten fylles på et glass med lokk og oppbevares i kjøleskapet.

De beste wokoppskriftene finner du her

Lyst på andre wokretter?

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Wok med nudler cashew og svinekjøtt

Wok med nudler cashew og svinekjøtt

Fremgangsmåte

  1. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell over i en sil og spyl i kaldt vann.
  2. Legg dem i en bolle og klipp nudlene i kortere biter. Slå over en blanding av chilisaus, eddik og 1 ss soyasaus.
  3. Stek kjøttet raskt i olje i en wok. Legg kjøttet til side.
  4. Stek grønnsaker og hvitløk i olje bare noen minutter. Bland kjøttet i grønnsakene.
  5. Smak til med 2 ss soyasaus. Varm alt raskt opp. Bland woken med nudlene og strø over ristede cashewnøtter.

Server woken nylaget og varm.

De beste wokoppskriftene finner du her

Vi har enda flere lekre wokretter du kan velge blant 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Wok med svinekjøtt, eplemos og chili

Wok med svinekjøtt, eplemos og chili

Fremgangsmåte

  1. Strimle grønnsakene og chili. Dynk dem i sitronsaft.
  2. Varm olje i en wok/stekepanne og tilsett strimlet svinekjøtt og la det brunes.
  3. Kok opp vann til nudlene og la nudlene koke ca. 3 minutter.
  4. Tilsett eplemos i pannen og la det trekke med svinekjøttet. Tilsett grønnsaker og chili i woken. La kjøtt og grønnsaker godgjøre seg i 2-3 min.
  5. Sil av nudlene og tilsett dem sammen med grønnsakene og kjøttet.

De beste wokoppskriftene finner du her

Flere lettlagete wokretter finner du her 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Svinewok med mango

Svinewok med mango

Fremgangsmåte

  1. Hakk chili og knus hvitløk og ha det over kjøttstrimlene sammen med den revne ingefæren.
  2. Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen.
  3. Dekk til og la marinere i kjøleskap i minst 30 minutter. Rør om av og til.
  4. Ta vare på marinaden.
  5. Varm woken og ha i resten av oljen. Wok kjøttet i 4 minutter under omrøring.
  6. Ha i rødløk, squash og paprika og wok videre i 2 minutter.
  7. Hell over marinaden og tilsett mango. Dryss over hakket sitronmelisse og server woken umiddelbart med nykokt ris og limebåter.

Tips:  Svinekjøttet kan erstattes med kylling.

De beste wokoppskriftene finner du her

Her finner du veldig mange wokretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Svin korma med epler og spinat

Svin korma med epler og spinat

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skjær ytrefilet av svin i strimler. Varm litt olje i en stekepanne og brun kjøttet i flere omganger. Sett det til side.
  3. Ha eple, rødløk og spinat i stekepannen og fres i 2-3 minutter.
  4. Ha kjøttet tilbake i stekepannen sammen med grønnsakene, og tilsett indisk korma-saus. La det småkoke i 3-4 minutter.
  5. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Server den smakfulle gryten med ris.

De beste wokoppskriftene finner du her

Du kan selvsagt lage kormasausen selv. Her finner du oppskriften - også på naanbrød

Se våre andre korma-oppskrifter

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Fremgangsmåte

  1. Kutt alle grønnsakene i fine strimler 7-8 cm lange og ha klart.
  2. For å få tynne skiver av gulroten og agurken kan du bruke en potetskreller.
  3. Skjær ytrefilet av svin i fingertykke strimler. Stek strimlene i flere omganger i olje i en wok eller varm stekepanne, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
  4. Ha et rispapir i et fat med lunkent vann i noen sekunder, til det blir mykt.
  5. Legg det myke rispapiret over på en fuktet fjøl. Legg på kjøtt og grønnsaker.
  6. Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene på rispapiret og rull sammen.

Server de ferske vårrullene med woksausen som en dipp.

Tips: Her kan du bruke de grønnsakene du liker best, gjerne også bønnespirer, mynte og frisk koriander. Rispapir finner du i velassorterte dagligvarer eller i asiatiske butikker.

Du kan også prøve en av våre andre oppskrifter på vårrull

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her