Deilig dansk dynamitt

Vi serverer dansk raffinement fra en av Københavns spennende barer denne uken. Prøv ukens drink du også.
Redaksjonen
12 Juni 2009 - 13:00

København er elsket av alle som besøker byen, og danskenes hovedstad er en drøm for alle som liker god mat og ikke minst godt drikke.
 
I hjertet av Nørrebro finner du den intime loungebaren Gilt som har skapt seg et renommé blant alle som elsker en god cocktail i byen.
Det er den 33 år gamle Peter Altenburg som står bak baren som henter sitt navn fra grunnprinsippene ved å lage en drink; glass, ice, liquor (brennevin) og topping (blandevann).
 
Barkartet i den minimalistiske baren består av en god blanding av klassiske drinker sammen med en rekke nyskapninger fra Gilts bartendere.
 
 
Mye omtanke går inn i hvilke typer brennevin som benyttes i de enkelte drinkene.
 
Ikke minst gjelder dette de cocktailene som ikke bruker juicer som blandevann og hvor de rene smakene kommer mer til sin rett.
 
Som gjest kan du være sikker på at drinkene du blir servert smaker det samme hver gang, for Gilt bruker mye tid på å trene sine bartendere til å yte ekstraordinær service og ensarte drinkene.
 
Denne uken serverer vi deg Peter Altenburg sin signaturdrink som han deltok med i en drinkkonkurranse i 2006, og som har blitt en favoritt på Gilt.
 
Her er det tropisk fruktighet blandet med stinget fra chili, krydret sødme fra ingefærlikøren og den rike sødmen du får fra den honningbaserte vodkaen.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Chili Chiseler

Fremgangsmåte

Ha en chili i en shaker og knus den lett med en morter eller en skje. Drinken skal bare ha et hint av chili så ikke knus chilien helt.

Fyll shakeren ¾ med is og ha i de andre ingrediensene.

Rist godt og dobbeltsil (sil gjennom en barsil og så gjennom en finmasket tesil) over i et stort avkjølt cocktailglass.
 
Denne cocktailen er Peter Altenburs og Gilt Classic Cocktail Bars signaturdrink.
 

Tips: Lag gjerne din egen ingefærsirup av fersk ingefær som du blander med god eplejuice tilsatt godt med sukker.
 
Råvarer:

Sendt inn av Peter Altenburg, Gilt Classic Cocktail Bar, København

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her