Deilig høstvin

Med ukens vin i glasset kan høsten bare komme. Nyt den i langdrag til årets lam eller sesongens andre gode retter.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

La Cardine de Saint-Felix 2005 (31694) er ikke bare et svært godt kjøp men også en deilig vin i seg selv som tåler å måles med langt dyrere viner. Nydelige lett parfymerte toner av bjørnebær og villbringebær, krydder, jordsmonn, blomster og urter. I munnen er den krydret med et flott skogsbærpreg, god stofflighet, bra syrer og myke behagelige tanniner, fine jordsmonnstoner som går over i søt og tørr lakris samt snev av medisinskap som får følge av friske bærtoner i ettersmaken. En svært anvendelig matvin som er perfekt til ikke bare høstens gode lammeretter men også lettere vilt.

Ukens vin er laget av kooperativet Les Vignerons de St. Felix som opererer innenfor grensene til appellasjonen Coteaux du Languedoc. Beliggenheten er rett i nærheten av St. Saturnin og Montpeyroux som er landsbyer med grand cru-status innen appellasjonen. Det betyr at vinmarkene har et godt potensial med en gunstig beliggenhet ved foten av Cévennene som igjen er begynnelsen på Massif Central. Her er det bedre lufting enn lenger ned i Languedoc, med en tilnærmet konstant vind fra fjellene. Dessuten sørger det skrinne kalkholdige jordsmonnet for god drenering samtidig som det har tilstrekkelig evne til å holde på den til tider begrensete nedbøren. Disse forholdene sikrer også et visst raffinement i den endelige vinen, også i varme årganger som 2003.

Kooperativmedlemmenes vinmarker har en anselig alder hvilket forklarer den gode konsentrasjonen i ukens vin. Dessuten ligger de i et historisk område for det var i disse terrasserte skråningene at romerne anla sine vinmarker og olivenlunder for et par tusen år siden. St Felix-kooperativet har nylig slått seg sammen med kooperativet i St. Jean de la Blaquière, enda høyere opp. Selv om avstanden i kilometer er liten, tilhører denne landsbyen et geologisk belte med skiferholdig jordsmonn. Det kan bety at vi i nær fremtid enten får en ny stil for La Cardine, alternativt en ny vin fra dette samvittighetsfulle kooperativet som fortsatt får hjelp av David Pugh i nabolandsbyen St. Guiraud. Den tidligere fiolonisten ved den Norske Opera som driver restauranten Mimosa sammen med sin kone, Bridget, som byttet ut tåspisskoene med klogger og kokkedrakt. Les mer her (klikk).

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Med Ukens vin som MMS får du med noen få tastetrykk på mobilen vite du hva du skal kjøpe hver uke samtidig som du også får vite en hel masse om vinen. Attpå til en uke før alle andre kan lese om den på nettet.
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen