Del 2: Vann med kullsyre naturell

Det beste boblevannet er eksklusive Voss sparkling, men både Badoit og Farris Bris Naturell er veldig gode om enn forskjellige alternativer.
Redaksjonen
20 November 2006 - 10:02

Vann med kullsyre naturell

÷
91 p
Voss sparkling
Norge
Duft: Veldig ren frisk mineralsk duft.
Smak: Små fine bobler, god friskhet, balansert mineralpreg, sitter godt.
Vurdering: Et supert drikkevann for matbordet som er supert sammen med vin.

+
88 p
Badoit
Badoit, Frankrike
Vectura
Duft: Ren duft med snev av mineraler.
Smak: Bløtt delikat anslag, veldig fine små bobler, en del mineraler i finishen som er lang.
Vurdering: Et veldig godt vann på den bløte siden.

+
87 p
Farris Bris Naturell
Ringnes, Norge
Duft: Ren frisk duft.
Smak: Mykt anslag, fine mineraltoner, fine bobler, sitter godt med noe saltpreg.
Vurdering: God tørsteslukker som også er god til mat men kanskje litt for salt for å gå til vin.

86 p
San Pellegrino
San Pellegrino, Italia
InterBev
Duft: Mineralsk men likevel dempet duft.
Smak: Bløtt anslag, små delikate bobler, men de varer ikke så lenge i glasset, noe mineraler, ren og god avslutning.
Vurdering: Et godt vann til matbordet, også ved siden av vin, men som bør serveres godt avkjølt.

86 p
Perrier
Nestlé Waters, Frankrike
InterBev
Duft: Ren litt lukket duft.
Smak: Godt balansert med fine bobler og bra friskhet, en god del mineraler i finishen.
Vurdering: God tørsteslukker og til mat og for så vidt også til vin.

84 p
Ty Nant Tau sparkling
Ty Nant Water, Wales
Brewery Int.
Duft: Ren duft.
Smak: Fine bobler og noe mineraler, frisk god finish.
Vurdering: Et godt boblevann til bade mat og vin.

84 p
Pure Water Company
Norge
Duft: Ren frisk duft.
Smak: Litt aggressive men små bobler, noe mineralpreg mot slutten, sitter en stund.
Vurdering: Godt vann de litt harde boblene til tross.

÷
83 p
Trio Frisk Natur
Trio Norge
Duft: Ren og frisk.
Smak: Friskt anslag, fine ganske små bobler, noe saltsmak, frisk helt ut i slutten.
Vurdering: Godt og leskende til mat men ikke så bra til vin.

÷
81 p
Farris Naturell
Ringnes Norge
Duft: Lett saltpreget duft.
Smak: Bløtt ansalg, mye bobler i midten men de frisker en del opp og balanserer saltpreget.
Vurdering: Du må like boblevann med saltsmak. Ikke til mat, og i hvert fall ikke sammen med vin.

+
79 p
Arctic Water Original
Mack Norge
Duft: Lett med snev av metaller.
Smak: Friske/syrlige og litt vel intense bobler, relativt nøytralt men med noe saltpreg i finishen.
Vurdering: Greit nok.

+
78 p
Olden Boble Naturell
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: En del mineraler i duften, snev av urenhet.
Smak: Bløtt anslag, myke bobler som ikke varer lenge, blir derfor litt for bløtt og sitter ikke lenge.
Vurdering: For den som liker lite kullsyre. Ok til vin.

÷
73 p
Glitre Blå
Aass Bryggeri, Norge
Duft: Litt uren kjemisk duft.
Smak: Litt salt i anslaget, harde skarpe bobler, litt kjemisk ettersmak.
Vurdering: Ikke helt vellykket.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid
Dagens rett

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid

Det gjør ingenting om du beregner for mye lutefisk når restene kan bli noe så godt som denne ertesuppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her