Drikke
Den perfekte piknikdrinken

Den perfekte piknikdrinken

Det er ikke uten grunn at Pimm’s er britenes favorittdrikke når sola skinner.
23 Mai 2014 - 12:00

Endelig er det tid for å ta med seg både mat og drikke ut – i hagen, på verandaen eller i parken. Snart også på stranda.

Når piknikværet endelig er her, trenger du noe som er enkelt å lage og å ta med seg. For meg er piknik ensbetydende med lett mat, masse frukt, godt selskap og så klart god drikke.

Helt siden 1840

Den klassiske Pimm’s Cup er et enkelt alternativ som garantert faller i smak. Drikken har en lang historie bak seg, men som også finnes i mange versjoner.

Den originale versjonen stammer fra Oyster Bar i Poultry Street, London. Året var 1840 og eieren het James Pimm.

Her laget han Pimm´s House Cup – opprinnelig en blanding av gin, likører, krydder og fruktekstrakt som ble servert som «magemedisin».

Les om likørenes lange tradisjoner

Senere blandet han det som vi i dag kjenner som produktet Pimm’s til sine restauranter, og i 1859 begynte han med distribusjon utenom restaurantene.

Wimbledon-favoritten

I 1875, da Sir Horatio Davies kjøpte selskapet, ekspanderte salget over hele det britiske kongeriket og ble synonymt med engelsk kultur også i koloniene.

I 1971 åpnet den første Pimm’s-baren på den verdensberømte tennisturneringen i Wimbledon, og hvert år selges det over 80.000 mugger med Pimm’s & Limonade til tilskuerne.

I England er dette fortsatt den definitivt mest populære sommerdrikken.

Foto: Julie H. Amundsen

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Traditional Pimm’s No 1

Traditional Pimm’s No 1

Fremgangsmåte

  1. Fyll en mugge eller glass med is. Hell over Pimm's No. i riktig forhold til størrelsen på mugga/glasset. Fyll opp med limonade.
  2. Til en mugge på 1 liter går det med ca 1,5 dl Pimm’s og 4,5 dl limonade. Det gir altså 5 porsjoner.

Slik lager du limonade

Tips 1:
Bruk San Pellegrino Limonata dersom du ikke har mulighet til å presse sitronjuice selv.
Tips 2:
Prøv nye smaker, velg dine personlige favoritter. Bær er veldig populært.
Tips 3:
Ha nok is. Ingenting er verre enn lunken drikke med alkohol i stekende solskinn.

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Innlandet slår seg sammen som Matfylket

Stadig flere regioner samarbeider og slår seg sammen for å løfte sine spesialiteter innen lokalmat, landbruk og reiseliv. Matfylket Innlandet er den nyeste av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her