Drikke
Den perfekte piknikdrinken

Den perfekte piknikdrinken

Det er ikke uten grunn at Pimm’s er britenes favorittdrikke når sola skinner.
23 Mai 2014 - 13:00

Endelig er det tid for å ta med seg både mat og drikke ut – i hagen, på verandaen eller i parken. Snart også på stranda.

Når piknikværet endelig er her, trenger du noe som er enkelt å lage og å ta med seg. For meg er piknik ensbetydende med lett mat, masse frukt, godt selskap og så klart god drikke.

Helt siden 1840

Den klassiske Pimm’s Cup er et enkelt alternativ som garantert faller i smak. Drikken har en lang historie bak seg, men som også finnes i mange versjoner.

Den originale versjonen stammer fra Oyster Bar i Poultry Street, London. Året var 1840 og eieren het James Pimm.

Her laget han Pimm´s House Cup – opprinnelig en blanding av gin, likører, krydder og fruktekstrakt som ble servert som «magemedisin».

Les om likørenes lange tradisjoner

Senere blandet han det som vi i dag kjenner som produktet Pimm’s til sine restauranter, og i 1859 begynte han med distribusjon utenom restaurantene.

Wimbledon-favoritten

I 1875, da Sir Horatio Davies kjøpte selskapet, ekspanderte salget over hele det britiske kongeriket og ble synonymt med engelsk kultur også i koloniene.

I 1971 åpnet den første Pimm’s-baren på den verdensberømte tennisturneringen i Wimbledon, og hvert år selges det over 80.000 mugger med Pimm’s & Limonade til tilskuerne.

I England er dette fortsatt den definitivt mest populære sommerdrikken.

Foto: Julie H. Amundsen

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Traditional Pimm’s No 1

Traditional Pimm’s No 1

Fremgangsmåte

  1. Fyll en mugge eller glass med is. Hell over Pimm's No. i riktig forhold til størrelsen på mugga/glasset. Fyll opp med limonade.
  2. Til en mugge på 1 liter går det med ca 1,5 dl Pimm’s og 4,5 dl limonade. Det gir altså 5 porsjoner.

Slik lager du limonade

Tips 1:
Bruk San Pellegrino Limonata dersom du ikke har mulighet til å presse sitronjuice selv.
Tips 2:
Prøv nye smaker, velg dine personlige favoritter. Bær er veldig populært.
Tips 3:
Ha nok is. Ingenting er verre enn lunken drikke med alkohol i stekende solskinn.

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her