Drikke
Den perfekte piknikdrinken

Den perfekte piknikdrinken

Det er ikke uten grunn at Pimm’s er britenes favorittdrikke når sola skinner.
23 Mai 2014 - 13:00

Endelig er det tid for å ta med seg både mat og drikke ut – i hagen, på verandaen eller i parken. Snart også på stranda.

Når piknikværet endelig er her, trenger du noe som er enkelt å lage og å ta med seg. For meg er piknik ensbetydende med lett mat, masse frukt, godt selskap og så klart god drikke.

Helt siden 1840

Den klassiske Pimm’s Cup er et enkelt alternativ som garantert faller i smak. Drikken har en lang historie bak seg, men som også finnes i mange versjoner.

Den originale versjonen stammer fra Oyster Bar i Poultry Street, London. Året var 1840 og eieren het James Pimm.

Her laget han Pimm´s House Cup – opprinnelig en blanding av gin, likører, krydder og fruktekstrakt som ble servert som «magemedisin».

Les om likørenes lange tradisjoner

Senere blandet han det som vi i dag kjenner som produktet Pimm’s til sine restauranter, og i 1859 begynte han med distribusjon utenom restaurantene.

Wimbledon-favoritten

I 1875, da Sir Horatio Davies kjøpte selskapet, ekspanderte salget over hele det britiske kongeriket og ble synonymt med engelsk kultur også i koloniene.

I 1971 åpnet den første Pimm’s-baren på den verdensberømte tennisturneringen i Wimbledon, og hvert år selges det over 80.000 mugger med Pimm’s & Limonade til tilskuerne.

I England er dette fortsatt den definitivt mest populære sommerdrikken.

Foto: Julie H. Amundsen

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Traditional Pimm’s No 1

Traditional Pimm’s No 1

Fremgangsmåte

  1. Fyll en mugge eller glass med is. Hell over Pimm's No. i riktig forhold til størrelsen på mugga/glasset. Fyll opp med limonade.
  2. Til en mugge på 1 liter går det med ca 1,5 dl Pimm’s og 4,5 dl limonade. Det gir altså 5 porsjoner.

Slik lager du limonade

Tips 1:
Bruk San Pellegrino Limonata dersom du ikke har mulighet til å presse sitronjuice selv.
Tips 2:
Prøv nye smaker, velg dine personlige favoritter. Bær er veldig populært.
Tips 3:
Ha nok is. Ingenting er verre enn lunken drikke med alkohol i stekende solskinn.

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her