Drikke
Denne boksvinen er kulere enn alle andre

Denne boksvinen er kulere enn alle andre

Den ser kanskje ikke så kul ut, men bak den brune pappen skjuler det seg en skikkelig godbit.
Aase E. Jacobsen
23 Juli 2014 - 07:00

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Meinklang Grüner Veltliner 2014 (4380)er en vin du blir forelsket i. Leskende og god med en veldig deilig fruktighet og ikke minst fin friskhet og akkurat passe dybde.

Også til lunsj

Det er ikke en vin som skaper dype refleksjoner om vin. Den er derimot en utmerket partner for de gode samtalene som gjerne strekker seg til langt på natt på denne tiden av året.

Med bare 11 prosent alkohol egner den seg også for sommerlunsjen eller hagefesten.

Her får du gode tips til matfølge

Den finnes også i en flaskeutgave, Meinklang Grüner Veltliner 2014 (80441), som da jeg smakte den første gang i våres, var ganske rund og litt fet i stilen. Den føles litt rikere enn boksversjonen og tåler litt mer smak i maten, men forskjellen er liten.

Solid produsent

Dens lillebror, Meinklang Grüner Veltliner "Wörth" 2014 (5954), som altså er å få tak i alle polutsalg bortsett fra to, er åpen og innbydende som boksen, og altså fullt på høyde.

Den åpne runde og samtidig syrefriske frukten er det som gjør boksutgaven annerledes enn alt annet i det populære, men ikke alltid kvalitetsorienterte formatet.

Jeg har ennå til gode å smake noe halvgjort fra Meinklang, og denne produsenten har en ganske stor portefølje.

Les hele historien om Meinklang

Her jobbes det biodynamisk, ikke bare med vindruene, men også med oppdrettet av storfe. Det forklarer for øvrig oksen på etiketten.

Prøv en av de andre vinene fra Meinklang

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her