Godbiter i pollisten
Denne champagnen er billigere på polet enn taxfree

Denne champagnen er billigere på polet enn taxfree

Pommery Brut Royal er riktignok bare en tier billigere, men en god påminnelse om at champagne ikke er så billig på flyplassen som mange tror. De to andre er en historie for seg.
Aase E. Jacobsen
21 Juni 2017 - 13:45

Pommery standardchampagne er med en pris på 309,90 nå en av de rimeligste champagnene på polet, og desidert billigst av de klassiske champagnehusene. Den gjør jobben når du skal ha en champagne som når bredt ut, ikke er for tørr og heller ikke for sødmefylt. Perfekt som velkomstdrink eller som gave. Den finnes dessuten i 26 polutsalg om du skulle trenge en flaske allerede i dag.

Her kan du se hvor du kan kjøpe denne champagnen allerede i dag

Men den aller største interessen fra min side er knyttet til husets toppcuvée Pommery Cuvée Louise 2002 som i denne legendariske årgangen er aldeles fantastisk. For 1099 kroner – som er en veldig bra pris sammenlignet med hva den koster på kontinentet - får du en svært konsentrert og ikke minst lagringsdyktig champagne som fortjener forseggjorte retter med kylling, svin, kalv, foie gras eller også hummer og godsaker som kveite eller piggvar.

Det er alltid et «men» ved slike store viner, og det er tilgjengeligheten. Det finnes i skrivende stund drøyt hundre flasker, så trå til om du vil oppleve denne champagnen. Det er enda færre flasker igjen av Pommerys spesialutgave av Louise, nemlig 2004 extra brut. Den er omkorket uten tilsetning av søt druemost (liqueur d’expedition) og er derfor tørrere enn «normalt». 2004 er ikke like konsentrert som 2002, men fortsatt en strålende champagne og ikke minst sjelden.

Startet den tørre trenden

Den er faktisk en honnør til trenden som Pommery i sin tid startet, nemlig å introdusere en helt tørr champagne på det britiske markedet. Det skjedde allerede i annen halvdel av 1800-tallet. Og siden ble England et foregangsmarked for tørr champagne.

I dag er det imidlertid bare unntaksvis at Pommery lager champagne uten såkalt dosage, men kanskje det vil forandre seg etter dette «stuntet» med Louise?

Champagneeksperten Richard Juhlin er kanskje den som har smakt mest Pommery av alle og han understreker den lagringsdyktige stilen. Min erfaring støtter den påstanden. Blant annet smakte Cuvée Louise 1981 – et godt år for champagne – fortryllende ungdommelig 20 år etter. Personlig elsker jeg den småkitsche gullfolien på toppen av flasken. Den setter i alle fall meg i den rette stemningen for ekstra god champagne. 

Her kan du studere alle smaksnotatene for Pommery

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her