Denne er mye bedre enn prosecco

Denne er mye bedre enn prosecco

Billig er den også samtidig som denne italienske musserende er laget av «champagnedruene».

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Ca' dei Mandorli Valcrös Extra Brut (15798) er fruktig med lett sødmefylt eplepreg, fint kremaktig skum og god friskhet. En lettdrikkelig musserende vin som samtidig har en tydelig karakter.

Druematerialet kommer fra Piemonte, men det er altså snakk om chardonnay og pinot noir – som i Champagne.

Tørrere og friskere

Framstillingsmetoden derimot er den samme som for prosecco, altså charmat- eller brusmetoden – hvor boblene oppstår under annengangsgjæringen i ståltank. Vinen ligger seks måneder på bunnfallet hvilket bidrar med litt fedme og kompleksitet.

Det er forskjell på prosecco - lær mer om det her

Denne musserende vinen er like billig som prosecco, men har mye mer karakter, samtidig som den er mye tørrere og oppleves friskere.

Disse proseccoene er helt knusk tørre

Den egner seg aller best som aperitiff sammen med litt fingermat, men den fungerer også godt i starten av et måltid til en forrett med spekeskinke.

Jordsmonnet gjør forskjellen

Den lave prisen til tross er ikke dette et industriprodukt (som så mye prosecco), men en nysatsing fra en tradisjonsrik og kvalitetsorientert moscatoprodusent i Monferrato. Som moscatodruene trives druene til ukens vin i det kalk- og leirholdige jordsmonnet.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ca` dei Mandorli Valcrös Extra Brut

Produsent:
Ca'dei Mandorli, Fam. Ricagno
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
1579801
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen