Denne kaken kan du ta med overalt

Denne kaken kan du ta med overalt

Brownies er alltid populært å ha med seg på besøk eller på tur. Denne oppskriften med smak av valnøtter og karamell er ekstra god.

Ikke la deg skremme av at det tar litt tid å lage denne kaken. Du kan godt gjøre glasuren klar kvelden i forveien og så «smelle sammen» dagen etter.

Dette er dessuten en kake du kan lage uker i forveien og ha liggende i fryseren. Slik har du alltid noe godt på lur, og den trenger bare en liten halvtimes tining før den er klar til servering.

Se alle de andre brownies-oppskriftene

Det finnes altså utrolig mange oppskrifter på brownies. Slike kaker skal ikke stekes for lenge siden de er best når de er nesten rå inni. Ved å tilsette valnøtter og salt karamell får du en deilig sprø konsistens og en god og salt smak sammen med den søte kaken.

TIPS: Karamell som blir til overs kan fryses eller bevares i kjøleskap opp til 6 uker. Karamellen er veldig god til iskrem og andre kremer.

 

Brownies med karamell og valnøtter

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

Brownies
250 stk
5 stk
3 dl
Salt karamell
200 g
200 g

Fremgangsmåte

Brownies:
Smelt smør, rør i grovhakket sjokolade. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, rør godt. Sikt i hvetemel og bakepulver, og rør lett sammen. Ha til slutt i valnøttene.
 

Kle en «liten langpanne» med bakepapir og hell i røren.

Stekes i ovnen ved 160 grader  i 30-40 minutter.

Salt karamell:
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.

Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen fra varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre.

Sett det hele i kjøleskap.

Sette sammen kaken:
Sprøyt litt salt karamell på toppen av browniesen og sett alt litt i fryseren.

Kutt den i firkanter og server.

Browniesen blir veldig god om den står i kjøleskap.

Tips: Karamell som blir til overs kan fryses eller bevares i kjøleskap opp til 6 uker. Karamellen er veldig god til iskrem og andre kremer.
 
 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen