1997 – Kopi
1997 – Kopi

Denne legendariske vinen må du smake før det er for sent

Selv om den snart er 20 år, er den fortsatt svært ungdommelig og kommer til å utvikle seg i flere tiår til.

Du har med andre ord god tid på deg til å nyte Colares Chitas 1997, men vi vet ikke hvor lenge denne vinen blir tilgjengelig på markedet. Produsenten Antonio Bernardino Paulo da Silva drar sterkt på årene og selv om det er yngre krefter som står klare til å ta over, er området utsatt for sterkt press fra feriehusutbyggere.

Les mer om denne trusselen 

Men enn så lenge og perfekt timet før neste års mange jubileeer og merkedager er nå 1997-ågangen av denne klassikeren å få tak i. Fortsatt finnes noen få flasker av 1996 i en håndfull polutsalg. Den er enda mer raffinert – synes jeg – men som den store colares-elskeren jeg er, så sier jeg ja, takk, begge deler.

Helt spesielle og veldig gamle vinplanter

1997 virker mye yngre, og en tanke fastere, mens 1996 er mer åpen rent aromamessig og med stor bløthet. Potensialet for de to årgangene er det samme. Disse vinene utvikler seg svært sakte. Det skyldes både praksisen til produsenten med å la dem modne i fem år i store gamle fat før de får fortsette prosessen i flaske. Slik forberedes de på et langt liv. Men druesorten har også mye å si. Ramisco vokser bare her og i noen skikkelige villnis av noen vinmarker. Siden jordsdmonnet er ren sand, har aldri vinlusen funnet seg til rette her. Vinplantene er derfor veldig gamle.

Les mer om sanddynenes hemmelighet

Har du ikke bestemt deg for hvor neste vinreise skal gå, anbefales Colares på det sterkeste, ikke på grunn av sitt komfortable og mangfoldige turisttilbud (kanskje heller tvert om), men derimot for sin unike karakter. Før den blir borte.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Colares Chitas 2000

Produsent:
A. Bernardino Paulo da Silva
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Colares
Pris:
399,90 kr
Varenummer:
3963301
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen