Det er nå du skal kjøpe vin til årets påskelam

Det er nå du skal kjøpe vin til årets påskelam

Col d’Orcia i siste årgang ut er knallgod, både i brunello- og rossoutgave. Begge er å finne i mange polutsalg.

 

 

Forrige årgang av Col d’Orcia Brunello - 2010 – regnes som perfekt og en av de beste på lang tid. Det skal litt til for å måle seg med noe slikt.

Les mer om forrige utgave av denne vinen

Men 2011-utgaven av samme vin er sublim. Den har faktisk enda mer av alt det 2010 hadde, men hele tiden i perfekt balanse. Det betyr silkemyk, men også stor og konsentrert munnfølelse, lekker sødme, fine faste tanniner og godt krydderpreg. En vin som er skapt for gode retter med lam eller vilt. Og for påskens gode måltider.

Lover godt for toppvinene

Dette er altså ingen lettvekter, ei heller hva alkohol angår, men de 14,5 prosentene er svært godt pakket inn av frukten og friskheten.

Om du ikke nyter denne vinen i år, som for øvrig er å få i 59 polutsalg, holder den i mange påsker framover. Det blir spennende å smake Col d’Orcias toppviner fra 2011 når de lanseres noen år fram i tid, for dette er imponerende saker.

Lavt utbytte 

2011 var et veldig varmt år, med tidligere innhøstning enn normalt, men takket være kjølige netter, oppnådde druene tilstrekkelig med syre til å gi et så balansert resultat. Hos Col d'Orcia var utbyttet nesten like lavt som året før, rundt 42 hl/ha. 

Hvis du vil spare brunello-opplevelsen til senere, er produsentens «enkleste» vin, Col d’Orcia Rosso di Montalcino 2013 en virkelig lekkerbisken. Og et godt løft fra forrige årgang. 2013 var en svært vellykket årgang i Montalcino med tilnærmet perfekte forhold.

Det gir seg uttrykk i denne vinen som er tvers gjennom lekker med klassisk Montalcino-parfyme og nydelig frukt. Det er ingen grunn til å spare på denne vinen – selv om den nok holder i mange år – for den er helt uimotståelig god. Dessuten er den i hyllene til sju polutsalg nå i dagene før påske.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Col d'Orcia Brunello di Montalcino 2015

Produsent:
Ten. Col d'Orcia
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
345,00 kr
Varenummer:
4454001
90 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Col d'Ôrcia Rosso di Montalcino 2018

Produsent:
Col d'Orcia
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
245,00 kr
Varenummer:
754301
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen