Ukens drink

Golden Bourbon Champagne Cocktail

Det er ingen drinker som smaker bedre på nyttårsfesten enn denne

Det er ingen drinker som smaker bedre på nyttårsfesten enn denne

Champagnecocktail tilhører en egen liga. Denne oppskriften låner kraft fra bourbon i stedet for cognac som er det vanligste.
30 Desember 2022 - 12:23

I gamle dager ble kombinasjonen av brandy og musserende vin kalt kongepjolter - for å markere at den tilhørte en egen liga av pjoltere. 

Med et stadig økende tilbud av bobler og raffinement i både disse og den nødvendige klunken med brennevin denne drinken krever, er det naturlig å bruke navnet champagnecocktail.

Du kan selvsagt lage den med andre typer bobler, men det er ingen tvil om at god champagne gir den ekstra dybde.

Og champagne bør være av typen extra brut eller brut nature. Ellers blir drinken litt søtlig, etter min mening, men jeg ser at det vanligste er å bruke brut champagne.

Min favottchampagne til denne drinken er Andre Clouet Silver Brut Nature. Den finnes i veldig mange polutsalg, så du behøver ikke lete lenge. Jeg prøvde den også med Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut 2020 og det fungerte veldig godt. Nok et godt valg fra basisutvalget og selv de aller minst butikkene. 

Se våre andre oppskrifter på champagnecocktail

Golden Bourbon Champagne Cocktail drinkoppskrift

Golden Bourbon Champagne Cocktail drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fukt kanten av et champagneglass med en liten bit sitron.
  2. Vend den våte siden i en liten skål med spiselig glitter eller kakepynt (ev. vanlig strøsukker) for å få en festlig og smakfull kant på glasset.
  3. Plasser en sukkerbit på en serviett og drypp på 2-3 dråper med bitters.
  4. Ha bourbon i champagneglasset og legg oppi sukkerbiten.
  5. Toppes til slutt med champagne.

Her finner du mange drinker med Bourbon 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Makers Mark

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her