Ukens drink

Golden Bourbon Champagne Cocktail

Det er ingen drinker som smaker bedre på nyttårsfesten enn denne

Det er ingen drinker som smaker bedre på nyttårsfesten enn denne

Champagnecocktail tilhører en egen liga. Denne oppskriften låner kraft fra bourbon i stedet for cognac som er det vanligste.
30 Desember 2022 - 12:23

I gamle dager ble kombinasjonen av brandy og musserende vin kalt kongepjolter - for å markere at den tilhørte en egen liga av pjoltere. 

Med et stadig økende tilbud av bobler og raffinement i både disse og den nødvendige klunken med brennevin denne drinken krever, er det naturlig å bruke navnet champagnecocktail.

Du kan selvsagt lage den med andre typer bobler, men det er ingen tvil om at god champagne gir den ekstra dybde.

Og champagne bør være av typen extra brut eller brut nature. Ellers blir drinken litt søtlig, etter min mening, men jeg ser at det vanligste er å bruke brut champagne.

Min favottchampagne til denne drinken er Andre Clouet Silver Brut Nature. Den finnes i veldig mange polutsalg, så du behøver ikke lete lenge. Jeg prøvde den også med Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut 2020 og det fungerte veldig godt. Nok et godt valg fra basisutvalget og selv de aller minst butikkene. 

Se våre andre oppskrifter på champagnecocktail

Golden Bourbon Champagne Cocktail drinkoppskrift

Golden Bourbon Champagne Cocktail drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fukt kanten av et champagneglass med en liten bit sitron.
  2. Vend den våte siden i en liten skål med spiselig glitter eller kakepynt (ev. vanlig strøsukker) for å få en festlig og smakfull kant på glasset.
  3. Plasser en sukkerbit på en serviett og drypp på 2-3 dråper med bitters.
  4. Ha bourbon i champagneglasset og legg oppi sukkerbiten.
  5. Toppes til slutt med champagne.

Her finner du mange drinker med Bourbon 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Makers Mark

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her