Ukens drink

Golden Bourbon Champagne Cocktail

Det er ingen drinker som smaker bedre på nyttårsfesten enn denne

Det er ingen drinker som smaker bedre på nyttårsfesten enn denne

Champagnecocktail tilhører en egen liga. Denne oppskriften låner kraft fra bourbon i stedet for cognac som er det vanligste.
30 Desember 2022 - 11:23

I gamle dager ble kombinasjonen av brandy og musserende vin kalt kongepjolter - for å markere at den tilhørte en egen liga av pjoltere. 

Med et stadig økende tilbud av bobler og raffinement i både disse og den nødvendige klunken med brennevin denne drinken krever, er det naturlig å bruke navnet champagnecocktail.

Du kan selvsagt lage den med andre typer bobler, men det er ingen tvil om at god champagne gir den ekstra dybde.

Og champagne bør være av typen extra brut eller brut nature. Ellers blir drinken litt søtlig, etter min mening, men jeg ser at det vanligste er å bruke brut champagne.

Min favottchampagne til denne drinken er Andre Clouet Silver Brut Nature. Den finnes i veldig mange polutsalg, så du behøver ikke lete lenge. Jeg prøvde den også med Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut 2020 og det fungerte veldig godt. Nok et godt valg fra basisutvalget og selv de aller minst butikkene. 

Se våre andre oppskrifter på champagnecocktail

Golden Bourbon Champagne Cocktail drinkoppskrift

Golden Bourbon Champagne Cocktail drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fukt kanten av et champagneglass med en liten bit sitron.
  2. Vend den våte siden i en liten skål med spiselig glitter eller kakepynt (ev. vanlig strøsukker) for å få en festlig og smakfull kant på glasset.
  3. Plasser en sukkerbit på en serviett og drypp på 2-3 dråper med bitters.
  4. Ha bourbon i champagneglasset og legg oppi sukkerbiten.
  5. Toppes til slutt med champagne.

Her finner du mange drinker med Bourbon 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Makers Mark

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her