Ukens kake

Stjernebiscotti

Det spørs om du klarer å holde deg unna kakeboksen med dette oppi - helt fram til jul
Foto: (Brodogkorn.no)

Det spørs om du klarer å holde deg unna kakeboksen med dette oppi - helt fram til jul

Men da er det bare å bake ny porsjon.
18 November 2021 - 12:00

Litt av moroa med å starte julebaksten tildlig, er at du kan smake på den mange ganger før jula er her. Ulempen er selvsagt at de må du bake favorittene en gang til, men for alle bakeglade er det bare slik det må være.

Disse italienskinspirerte julekakene er ikke blant de sju klassiske slagene, men det kan fort skje at de blir dine nye favoritter likevel. 

Se våre andre oppskrifter på julekaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Stjernebiscotti

Stjernebiscotti

Fremgangsmåte

Ha egg og salt i en bakebolle og pisk luftig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Pisk inn sukker. Tilsett vaniljefrøene og sitronskall.

Knus stjerneanis i en morter og sikt inn krydderet. Ikke ta med store biter. Rør inn bakepulver, havregryn og grovhakkede pecannøtter. Elt til slutt inn  hvetemel. Deigen skal bli fast og mulig å forme på kjøkkenbenken.

Del deigen i tre like store emner. Trill hvert emne til en pølse som legges på en stekeplate med bakepapir. Press pølsene forsiktig ned med håndbaken. Pølsene skal være ca. 2 cm høye og 5 cm brede.

Stek kakene midt i ovnen på 175° C i 25–35 minutter. Avkjøl på rist.

Se våre andre oppskrifter på julekaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne Cathrine Gulbrandsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik går en hel appellasjon fra å være rustikk til raffinert
+

Slik går en hel appellasjon fra å være rustikk til raffinert

Når all vinlitteratur siden tidenes morgen beskriver deg som rustikk, skal det en del anstrengelser til for å endre det bildet. Her får du fortellingen om hvordan Pommard har snudd vinelskernes oppfatning.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto
Dagens rett

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto

En skikkelig godbit er hva vi frister deg med til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her