Drikke
Dette er boksen du skal kjøpe til grillmaten

Dette er boksen du skal kjøpe til grillmaten

Du får nemlig en utrolig bra vin signert en av verdens dyktigste vinmakere. Den finnes dessuten i en svært rimelig flaskeutgave.
Aase E. Jacobsen
19 Mai 2015 - 13:55

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Niepoort Dão Rótulo 2012 (19658)  har mørk, moden og god frukt, god friskhet og fine tanniner som gir den en fasthet du sjelden finner i boksformatet.

Så er det egentlig en vin beregnet for flaske. Flaskeversjonen har litt mer av alt og er et realt røverkjøp som også  tåler samt vil vinne på å lagres i minst fire år. Men innmaten i boksen har åpnet seg noe mer siden i vinter og framstår nå som ekstra innbydende. Perfekt timing foran grillsesongen.

Best i blanding

Dirk Niepoort dro til Dão for å realisere sitt siste prosjekt. For selv om det har skjedd mye spennende i Dão de siste tiårene, er det fortsatt en region med uutnyttet potensial.

Her kan du lese om alt det spennende som skjer i Dão 

Til denne sin første Dão, har han funnet fram til vinmarker med en viss alder. Dão har ikke på samme måte som naboen Bairrada et fyrtårn når det kommer til druesorter, men derimot dyrkes det innenfor regionsgrensene en lang forskjellige typer. Portugal kjennetegnes blant annet av stor rikdom når det kommer til antall druesorter, og det kan virke som om nesten alle dyrkes i Dão. I hvert fall er det sjelden å støte på viner laget av én drue. Men de finnes, og da helst av druen touriga nacional som har ganske god utbredelse i Dão.

Se alle de gode vinene fra Dão

Og denne druen har Dirk Niepoort rimelig god peiling på. Men den spiller en mindre rolle i ukens vin som har jaen som hoveddrue i tillegg til alfrocheiro preto og touriga nacional. Jaen kan sies å ha nesten samme rolle som baga i Bairrada, men jaen er ikke en unik drue for Dão. Den er nemlig den samme som den stadig mer populære mencia i det nordvestlige Spania. Den kom til Dão ved hjelp av pilgrimer på vei hjem fra Santiago de Compostela. Mens den i Bierzo, Ribeira Sacra, Monterrei og Valdeorras opptrer alene, blandes den så å si alltid med andre druer i Dão. Den bidrar med aroma saftighet og stor bløthet, og trenger derfor støtte fra andre mer strukturerte druer.

Niepoort har mange flotte viner på det norske markedet

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her