Mest lest
Dette er Trump-vinene

Dette er Trump-vinene

Men de er ikke i salg i Norge. Om noen vil importere dem, er dessuten usikkert gitt den nyvalgte presidentens manglende popularitet her til lands.
Aase E. Jacobsen
12 November 2016 - 16:16

Det er sønnen til Donald J. Trump, Eric Trump, som er sjef for Trump Winery, anskaffet i 2011 som et konkurabo. Eric har uttalt til amerikansk presse at målet er å lage «verdens beste viner». Vingården som tidligere het Kluge Estate, ligger i Virginia, som ironisk nok er «Clinton-land».

Eric Trump er sjefen for Trumps vingård.
Eric Trump er sjefen for Trumps vingård. Foto: jack looney

 

Men det hindrer ikke Trump-familien i å satse stort. I dag er det 80 hektar med vinmarker primært plantet med chardonnay, cabernet og merlot.

Vingården ligger bare et steinkast unna USAs tredje president Thomas Jeffersons hjem Monticello hvor han døde i 1826. Monticello som nå er et eget AVA (American Viticultural Area), var åsted for flere forsøk på å etablere en vingård med vitis vinifiera-planter som han hadde med seg fra sine mange besøk i Frankrike. Hans kjærlighet til fransk vin er velkjent. I ettertid lyktes andre så til de grader at det i dag dyrkes vindruer i samtlige av USAs stater.

Delte meninger om kvaliteten

Virginia har opplevd et kraftig økning i vinmarkarealet på bekostning av særlig tobakk som tidligere var viktigste landbruksprodukt. Også peanøtter er viktig i denne staten som var den første engelske kolonien i det som nå er USA. Og peanøtter er nok et landbruksprodukt som har en historie med Det hvite hus. President Jimmy Carter var peanøttfarmer før han ble president i 1977.

Siden jeg ikke har smakt Trump-vinene selv, må jeg støtte meg på andre. Nettstedet Vinepair har fått den amerikanske sommelieren Victoria James på stjernerestauranten Piora til å teste vinene. Og det virker ikke veldig oppløftende. Det er neppe årsaken til at Donald Trump ikke drikker alkohol. Men  Vinepair-journalisten mener landet trenger en president som drikker vin, som gode gamle Thomas Jefferson.

Den renommerte vinskribenten James Suckling er mer positiv og mener utsiktene er bra for disse vinenes framtid. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her