Mest lest
Dette er Trump-vinene

Dette er Trump-vinene

Men de er ikke i salg i Norge. Om noen vil importere dem, er dessuten usikkert gitt den nyvalgte presidentens manglende popularitet her til lands.
Aase E. Jacobsen
12 November 2016 - 16:16

Det er sønnen til Donald J. Trump, Eric Trump, som er sjef for Trump Winery, anskaffet i 2011 som et konkurabo. Eric har uttalt til amerikansk presse at målet er å lage «verdens beste viner». Vingården som tidligere het Kluge Estate, ligger i Virginia, som ironisk nok er «Clinton-land».

Eric Trump er sjefen for Trumps vingård.
Eric Trump er sjefen for Trumps vingård. Foto: jack looney

 

Men det hindrer ikke Trump-familien i å satse stort. I dag er det 80 hektar med vinmarker primært plantet med chardonnay, cabernet og merlot.

Vingården ligger bare et steinkast unna USAs tredje president Thomas Jeffersons hjem Monticello hvor han døde i 1826. Monticello som nå er et eget AVA (American Viticultural Area), var åsted for flere forsøk på å etablere en vingård med vitis vinifiera-planter som han hadde med seg fra sine mange besøk i Frankrike. Hans kjærlighet til fransk vin er velkjent. I ettertid lyktes andre så til de grader at det i dag dyrkes vindruer i samtlige av USAs stater.

Delte meninger om kvaliteten

Virginia har opplevd et kraftig økning i vinmarkarealet på bekostning av særlig tobakk som tidligere var viktigste landbruksprodukt. Også peanøtter er viktig i denne staten som var den første engelske kolonien i det som nå er USA. Og peanøtter er nok et landbruksprodukt som har en historie med Det hvite hus. President Jimmy Carter var peanøttfarmer før han ble president i 1977.

Siden jeg ikke har smakt Trump-vinene selv, må jeg støtte meg på andre. Nettstedet Vinepair har fått den amerikanske sommelieren Victoria James på stjernerestauranten Piora til å teste vinene. Og det virker ikke veldig oppløftende. Det er neppe årsaken til at Donald Trump ikke drikker alkohol. Men  Vinepair-journalisten mener landet trenger en president som drikker vin, som gode gamle Thomas Jefferson.

Den renommerte vinskribenten James Suckling er mer positiv og mener utsiktene er bra for disse vinenes framtid. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her