Dette er Trump-vinene

Dette er Trump-vinene

Men de er ikke i salg i Norge. Om noen vil importere dem, er dessuten usikkert gitt den nyvalgte presidentens manglende popularitet her til lands.

Det er sønnen til Donald J. Trump, Eric Trump, som er sjef for Trump Winery, anskaffet i 2011 som et konkurabo. Eric har uttalt til amerikansk presse at målet er å lage «verdens beste viner». Vingården som tidligere het Kluge Estate, ligger i Virginia, som ironisk nok er «Clinton-land».

Eric Trump er sjefen for Trumps vingård.
Eric Trump er sjefen for Trumps vingård. Foto: jack looney

 

Men det hindrer ikke Trump-familien i å satse stort. I dag er det 80 hektar med vinmarker primært plantet med chardonnay, cabernet og merlot.

Vingården ligger bare et steinkast unna USAs tredje president Thomas Jeffersons hjem Monticello hvor han døde i 1826. Monticello som nå er et eget AVA (American Viticultural Area), var åsted for flere forsøk på å etablere en vingård med vitis vinifiera-planter som han hadde med seg fra sine mange besøk i Frankrike. Hans kjærlighet til fransk vin er velkjent. I ettertid lyktes andre så til de grader at det i dag dyrkes vindruer i samtlige av USAs stater.

Delte meninger om kvaliteten

Virginia har opplevd et kraftig økning i vinmarkarealet på bekostning av særlig tobakk som tidligere var viktigste landbruksprodukt. Også peanøtter er viktig i denne staten som var den første engelske kolonien i det som nå er USA. Og peanøtter er nok et landbruksprodukt som har en historie med Det hvite hus. President Jimmy Carter var peanøttfarmer før han ble president i 1977.

Siden jeg ikke har smakt Trump-vinene selv, må jeg støtte meg på andre. Nettstedet Vinepair har fått den amerikanske sommelieren Victoria James på stjernerestauranten Piora til å teste vinene. Og det virker ikke veldig oppløftende. Det er neppe årsaken til at Donald Trump ikke drikker alkohol. Men  Vinepair-journalisten mener landet trenger en president som drikker vin, som gode gamle Thomas Jefferson.

Den renommerte vinskribenten James Suckling er mer positiv og mener utsiktene er bra for disse vinenes framtid. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen