Mest lest
Dette er Trump-vinene

Dette er Trump-vinene

Men de er ikke i salg i Norge. Om noen vil importere dem, er dessuten usikkert gitt den nyvalgte presidentens manglende popularitet her til lands.
Aase E. Jacobsen
12 November 2016 - 16:16

Det er sønnen til Donald J. Trump, Eric Trump, som er sjef for Trump Winery, anskaffet i 2011 som et konkurabo. Eric har uttalt til amerikansk presse at målet er å lage «verdens beste viner». Vingården som tidligere het Kluge Estate, ligger i Virginia, som ironisk nok er «Clinton-land».

Eric Trump er sjefen for Trumps vingård.
Eric Trump er sjefen for Trumps vingård. Foto: jack looney

 

Men det hindrer ikke Trump-familien i å satse stort. I dag er det 80 hektar med vinmarker primært plantet med chardonnay, cabernet og merlot.

Vingården ligger bare et steinkast unna USAs tredje president Thomas Jeffersons hjem Monticello hvor han døde i 1826. Monticello som nå er et eget AVA (American Viticultural Area), var åsted for flere forsøk på å etablere en vingård med vitis vinifiera-planter som han hadde med seg fra sine mange besøk i Frankrike. Hans kjærlighet til fransk vin er velkjent. I ettertid lyktes andre så til de grader at det i dag dyrkes vindruer i samtlige av USAs stater.

Delte meninger om kvaliteten

Virginia har opplevd et kraftig økning i vinmarkarealet på bekostning av særlig tobakk som tidligere var viktigste landbruksprodukt. Også peanøtter er viktig i denne staten som var den første engelske kolonien i det som nå er USA. Og peanøtter er nok et landbruksprodukt som har en historie med Det hvite hus. President Jimmy Carter var peanøttfarmer før han ble president i 1977.

Siden jeg ikke har smakt Trump-vinene selv, må jeg støtte meg på andre. Nettstedet Vinepair har fått den amerikanske sommelieren Victoria James på stjernerestauranten Piora til å teste vinene. Og det virker ikke veldig oppløftende. Det er neppe årsaken til at Donald Trump ikke drikker alkohol. Men  Vinepair-journalisten mener landet trenger en president som drikker vin, som gode gamle Thomas Jefferson.

Den renommerte vinskribenten James Suckling er mer positiv og mener utsiktene er bra for disse vinenes framtid. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her