Ukens drink
Dette er verdens beste drink

Dette er verdens beste drink

Sterk, forfriskende og med en herlig blanding av det søte og det syrlige. Ikke rart denne drinken er blitt kåret til verdens beste.
16 Januar 2015 - 13:00

Noen vil nok være uenige i vår påstand, men klassikeren Long Island Iced Tea har faktisk blitt kåret til nettopp verdens beste drink av ikke mindre enn 330 000 personer over hele verden.

Gjennom en avstemning vant nemlig denne klassikeren med soleklar margin over andre klassiske drinker, slik som Tom Collins og Bloody Mary. 

Se flere klassiske drinker her

Denne farlig gode drinken inneholder ikke mindre enn fem forskjellige sprittyper, og med sin syrlige samt søte karakter er det ikke rart at den er blitt manges favoritt.

Det finnes dessuten en rekke varianter av denne drinken der sammensetningen av sprittypene varierer.

Dette har gitt oss nye drinker med navn som Long Beach, Sidney, og til og med en norsk variant i Langøyene iste der tequilaen i originaloppskriften er byttet ut med fatmodnet akevitt. 

Flere akevittdrinker finner du her

Mange drinkoppskrifter inneholder sourmix. Nå kan du lære deg å lage din egen sourmix.

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Long Island Iced Tea

Long Island Iced Tea

Fremgangsmåte

  1. Ha alt brennevinet i et highballglass og fyll det med is.
  2. Ha i en god dash med sourmix i, rør rundt og topp opp med cola.
  3. Pynt med en skive frisk lime og blad fra ananas.

Slik lager du din egen sourmix

Tips: Bytt gjerne ut tequilaen med akevitt for en Langøyene iste.

Flere drinker med gin

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Sourmix - hjemmelaget

Fremgangsmåte

Kok opp vannet og ha i sukkeret. Rør godt til sukkeret har løst seg opp - avkjøl sukkerlaken.
 
5 dl friskpresset sitronsaft tilsettes 1,25 dl sukkerlake og 1 dl limejuice.
 
Dersom du ønsker en syrligere eller søtere sourmix kan du justere dette med forholdet sukkerlake og sitronjuice.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grønn saus til fisken skaper ekstra matglede midt i uka
Dagens rett

Grønn saus til fisken skaper ekstra matglede midt i uka

Seifilet er fortsatt den rimeligste i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her hva du kan gjøre med den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her