Dette funnet kan forandre vinhistorien

Dette funnet kan forandre vinhistorien

Funnet av 15.000 godt bevarte og 3000 år gamle druesteiner på Sardinia kaster nytt lys over vinhistorien.

Mens man tidligere har antatt at vindrueplanten kom til Sardinia med fønikerne rundt år 800 f.Kr., står nå denne hypotesen for fall.

Rik historie

Det er de 15.000 druesteinene som en gruppe arkeologer fant under en utgraving i Cabras ved Oristano i vinområdet som i dag kalles Nuragi, som kan forandre vinhistorien. De er nemlig fra flere hundre år før fønikernes inntog.

Nuragi er navnet på sivilisasjonen som fantes på Sardinia fra 1800 f.Kr. -200 e.Kr. Den kjennetegnes blant annet av runde tårn som det fortsatt finnes rundt 8000 av. Nuragi har også gitt navn til en druesort , nuragus, som kun finnes på Sardinia.

Slik smaker vin fra Nuragi

Hvilke druesorter det dreier seg om, er det for tidlig å si noe om. At det knyttes spenning til også denne siden av utgravingen, er åpenbart. Spesielt siden det fram til nå har vært antatt at nuragus kom til Sardinia med fønikierne.

Se alle de spennende hvite vinene fra Sardinia

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen