Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Roastbiff gir salaten ekstra smaksfylde. Og er ikke minst svært lett og raskt å lage også.

Du kan godt bytte ut roastbiff med andre typer kjøttpålegg. 

Her finner du enda flere salatoppskrifter

Gjør salaten enda bedre med disse dressingene

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Salat med roastbiff og pinjekjerner

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 stk
lite hode sikori eller radicchio

Fremgangsmåte

Begynn med å rense aspargesbønnene. Kutt av endene og gi dem et oppkok i godt saltet vann i ca ett minutt.

Ha aspargesbønnene rett over i iskaldt vann slik at kokeprosessen stopper, ta dem ut og la dem renne av seg.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem over middels varme til de tar litt farge - ta av pannen og sett til avkjøling.

Riv salatene med fingrene og skyll den godt. La den renne godt av seg eller bruk aller helst en salatslynge til å få ut alt vann av salaten.

Rens rødløken og skjær denne i ringer.

Rett før servering har du salaten i en bolle har i litt salt og nykvernet pepper samt olivenoljen og vender dette sammen.

Legg opp salaten på et serveringsfat og legg opp skiver av roastbiff, aspargesbønner og løk. Dryss over pinjekjernene til slutt og server med båter av sitron og godt brød ved siden av.

Flere lekre salater finner du her

Tips: Her kan du bruke den salaten du liker best, men det er godt å blande inn ca en tredjedel litt bitre sorter slik som sikori, radicchio eller frisée.

Ikke bland inn olje eller annen dressing før rett før servering da salaten ellers faller lett sammen.

Dress opp salaten med disse dressingene

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen