Dagens rett
Dette kan bli din nye favorittsalat

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.
16 September 2025 - 23:05

Roastbiff gir salaten ekstra smaksfylde. Og er ikke minst svært lett og raskt å lage også.

Du kan godt bytte ut roastbiff med andre typer kjøttpålegg eller røykt fisk.

For en vegetarisk vri: Blansjer tynne skiver av knutekål eller sellerirot i 20 el 30 sekunder og avkjøl i iskaldt vann. 

Her finner du enda flere salatoppskrifter

Gjør salaten enda bedre med disse dressingene

Salat med roastbiff og pinjekjerner

Salat med roastbiff og pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å rense aspargesbønnene. Kutt av endene og gi dem et oppkok i godt saltet vann i ca ett minutt.
  2. Ha aspargesbønnene rett over i iskaldt vann slik at kokeprosessen stopper, ta dem ut og la dem renne av seg.
  3. Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem over middels varme til de tar litt farge - ta av pannen og sett til avkjøling.
  4. Riv salatene med fingrene og skyll den godt. La den renne godt av seg eller bruk aller helst en salatslynge til å få ut alt vann av salaten.
  5. Rens rødløken og skjær denne i ringer.
  6. Rett før servering har du salaten i en bolle har i litt salt og nykvernet pepper samt olivenoljen og vender dette sammen.
  7. Legg opp salaten på et serveringsfat og legg opp skiver av roastbiff, aspargesbønner og løk. Dryss over pinjekjernene til slutt og server med båter av sitron og godt brød ved siden av.

Tips: Her kan du bruke den salaten du liker best, men det er godt å blande inn ca en tredjedel litt bitre sorter slik som sikori, radicchio eller frisée.

Tips: Ikke bland inn olje eller annen dressing før rett før servering da salaten ellers faller lett sammen.

Flere lekre salater finner du her

Dress opp salaten med disse dressingene

Flere deilige retter med roastbiff

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her