Drøm til krabbene

Denne vinen er ikke bare perfekt til krabber og annet skalldyr. Årgang etter årgang. Den er også en drøm for lommeboka.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Med Ch. Coing de St. Fiacre 2009 (47469) i glasset har du råd til et krabbelag midt i uka. Deilig fruktig med fin syre og mineralpreg samt lett fruktsødme som balanserer veldig godt krabbens mange aromaer .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Stigende priser
En veldig typeriktig muscadet - når muscadet er på sitt beste , vel å merke. Med stigende priser på muscadet i vente, gitt flere år med små avlinger og mer enn halvering i 2008, er det bare å fylle opp kjelleren.

Store fristelser
Som annen god muscadet har den et visst lagringspotensial, minst et par-tre år, men jeg holder en knapp på å nyte denne mens den har mest mulig av sin ungdommelige og spenstige frukt. Årets krabbe er nemlig ekstra fyldig og krabbesesongen er lang, så fristelsen for krabbeutskeielser er ekstra store i år.

Tilgjengelig
Mens denne muscadeten er overraskende fruktig, kan slik vin være riktig så syrlig og mager. Men takket være et godt år her helt vest i Frankrike, ved utløpet av Loire-elven, fikk melon de bourgogne som muscadetdruen heter, ekstra kjøtt på skjelettet. Avlingene ble mindre enn normalt og syren er dessuten mer moderat. Resultatet er en mer tilgjengelig muscadet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. du Coing de St. Fiacre 2018

Produsent:
Veronique Günther Chereau
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
174,90 kr
Varenummer:
4746901
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen