Drikke
Dropper amarone i 2014

Dropper amarone i 2014

Bertani kommer ikke til å lage amarone i 2014. Været har vært rett og slett for dårlig.
Aase E. Jacobsen
01 Oktober 2014 - 17:44

Alt regnet som har falt over Veneto-regionen i sommer har gjort forholdene umulig for vinprodusenter som satser på kvalitets-amarone.

Nødvendig for kontinuiteten

Det er i hvert fall beslutningen Bertani har tatt, ifølge direktør Emilio Pedron.

– Det har vært en viktig beslutning, spesielt siden den gjør at vi kan opprettholde vår stil og identitet. Ikke minst gjør vi det av respekt for våre kunder, forklarer han.

Les mer om kvalitetsforskjeller i Veneto

Det er tredje gang siden Bertani startet produksjonen i 1958 at de lar være å lage amarone. Det skjedd også i 1982 og 2002, to andre årganger ingen vil ha tilbake. Druer som skal tørkes til amarone på den tradisjonelle måten, altså på bambusmatter i naturlig luftventilerte rom, må være fullmodne og feilfrie, noe som var umulig å oppnå med de lave temperaturene og all nedbøren denne sommeren.

Svært holdbare viner

Pedron påpeker at det er fullt mulig å tørke årets druer i rom med elektriske tørkevifter, men resultatet blir ikke godt nok for en «ekte» amarone – selv om metoden er fullt lovlig.

Bertani er kjent for å lage svært holdbare amaroner. I våres smakte jeg Bertanis amarone i 1964-årgang som var tilgjengelig via spesialimport til den nette sum av kroner 2390. En nydelig vin som fortsatt har mye spenst, syrefriskhet og fylde selv etter 50 år hvorav 19 år i store fat.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her