Dropper amarone i 2014

Dropper amarone i 2014

Bertani kommer ikke til å lage amarone i 2014. Været har vært rett og slett for dårlig.

Alt regnet som har falt over Veneto-regionen i sommer har gjort forholdene umulig for vinprodusenter som satser på kvalitets-amarone.

Nødvendig for kontinuiteten

Det er i hvert fall beslutningen Bertani har tatt, ifølge direktør Emilio Pedron.

– Det har vært en viktig beslutning, spesielt siden den gjør at vi kan opprettholde vår stil og identitet. Ikke minst gjør vi det av respekt for våre kunder, forklarer han.

Les mer om kvalitetsforskjeller i Veneto

Det er tredje gang siden Bertani startet produksjonen i 1958 at de lar være å lage amarone. Det skjedd også i 1982 og 2002, to andre årganger ingen vil ha tilbake. Druer som skal tørkes til amarone på den tradisjonelle måten, altså på bambusmatter i naturlig luftventilerte rom, må være fullmodne og feilfrie, noe som var umulig å oppnå med de lave temperaturene og all nedbøren denne sommeren.

Svært holdbare viner

Pedron påpeker at det er fullt mulig å tørke årets druer i rom med elektriske tørkevifter, men resultatet blir ikke godt nok for en «ekte» amarone – selv om metoden er fullt lovlig.

Bertani er kjent for å lage svært holdbare amaroner. I våres smakte jeg Bertanis amarone i 1964-årgang som var tilgjengelig via spesialimport til den nette sum av kroner 2390. En nydelig vin som fortsatt har mye spenst, syrefriskhet og fylde selv etter 50 år hvorav 19 år i store fat.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen