Dry Martini er reddet

Høyst uventet kom sosialminister Dagfinn Høybråten til at det likevel ikke var så lurt å stå på forslaget om å foreslå mindre alkohol i drinkene.

- Jeg har kommet til at forslaget ikke var godt nok gjennomtenkt og gjennomarbeidet. Jeg har gitt beskjed om at forslaget skal trekkes tilbake. Vi kan altså se bort i fra dette forslaget, sa Høybråten i følge Aftenposten.

Mange har ristet på hodet av departementets forslag. Der het det at det ikke skulle være lov å servere noen drinker som inneholdt med mer enn 6 cl. brennevin. Hvis drinkene bare besto av to typer brennevin kunne de videre ikke inneholde mer enn 4 cl. brennevin. Frem til nå har såkalte "cocktails", som inneholder en kombinasjon av ulike alkoholprodukter, vært unntatt fra denne regelen.

- Jeg er av den oppfatning at det er langt viktigere alkoholpolitiske spørsmål å ta tak i enn sammensetningen av drinker, sa Høybråten til Aftenposten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Slovenske viner fortjener din oppmerksomhet

Vinlandet Slovenia er i stor utvikling med en rekke unge entusiastiske vinmakere som har stor vilje og ikke minst evne til lykkes på det internasjonale vinmarkedet. Særlig positivt er det at de prioriterer mange av sine lokale druer, hvilket gjør slovenske viner mer unike. Les hele saken

Til toppen