Godbiter i pollisten
Du behøver ikke anstrenge deg for å finne den perfekte påskevinen

Du behøver ikke anstrenge deg for å finne den perfekte påskevinen

Ukens godbit finnes i samtlige polutsalg og er et funn til prisen.
Aase E. Jacobsen
05 April 2017 - 13:45

Ok, det er noen få pol tilhørende kategori 1 som ikke har Clos des Brusquières Châteauneuf-du-Pape 2014. Men til alle dem som må ta til takke med dette ytterst snevre utvalget i påskeinnspurten, har jeg et godt råd. Neste gang du passer en større polbutikk bør du absolutt lete etter denne vinen, for den er ikke bare en knallgod vin i seg selv, men også et veldig godt kjøp og ikke minst er det en vin med et veldig godt lagringspotensial.

Slik smaker en åtte år gammel vin fra denne produsenten

Vi snakker om en vin fra Châteauneuf-du-Pape signert en produsent til tilhører de tradisjonelle og som har en lang historie i området. Selv om det var først i 1996 at Claude Courtil-Thibaut satte familiens navn på etiketten.

Les mer om denne solide produsenten

Nå er det sønnene David og Jérôme som fronter vingården som fortsatt drives på samme måte. Det betyr minst mulig inngripen i vinmarker eller kjeller med gjæring i sementtanker, ofte med stilkene, 18-24 måneders modning i sement for grenache og store brukte fat for syrah og mourvedre, ingen filtrering eller klaring. Det du får er en vin som rett og slett har preg av drue og jordsmonn - og det siste betyr kalkholdig leire dekket av de karakteristiske rullesteinene.

Les mer om det som kjennetegner denne vinstilen

Gammel grenache i Courtil-Thibauts vinmarker.

 

Til påskelammet er den uforlignelig. Sikre deg gjerne noen ekstra flasker til neste høst- og vintersesong, for 2014 har et veldig godt potensial. Etter hvert erstattes den av 2015 som kommer til å bli en stor opplevelse, gitt den høye konsentrasjonen på generell basis for vinene i denne årgangen. Courtil-Thibaut kommer ikke til å være noe unntak all den tid deres 10 hektar består av en stor andel velvoksne vinplanter med et gjennomsnitt på 50 år og de eldste er 100 år.

Claude Courtil inspiserer en av sementtankene.

 

 Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her