Matkurs og vinkurs

Matkurs: Lær å grille kjøtt av proffene

Dette kurset trenger du for å imponere alle med grillmat i sommer
Foto: (Dean Mitchell)

Dette kurset trenger du for å imponere alle med grillmat i sommer

Er du en av dem som synes himmelen er nærmest med et godt stykke grillet biff på tallerkenen? Eller vil lære å steke kylling på ølboks og utbene en hel lammebog, samt grille den? Da er dette kurset for deg.
Julie Helene Amundsen
25 April 2019 - 15:13

Bølgen & Moi Tjuvholmen er det perfekte stedet å fyre opp grillen og det er akkurat det vi skal gjøre denne kvelden. På dette kurset får du god innføring i hvordan kjøttet skal grilles perfekt. 

Du får lære om de beste kjøttstykkene fra okse som passer for grilling. Har du aldri lært deg å utbene en lammeskank viser kokken deg det, samt hvordan du lager den beste tzatzikien og brødet til.

Selvfølgelig skal du grille burger, men her lærer du også kunsten å kverne kjøttet og tilberede det på beste måte før grilling.

Kylling står også på menyen, og her viser de deg hvordan du enkelt kan få kjøttet ekstra saftig ved å grille det på en ølboks. 

Pulled pork er også alltid en slager, og denne utrolige gode retten blir ekstra deilig når den får mange timer på grillen.

Om ikke det skulle være nok være nok så viser de dyktige kokkene deg hvordan du lager den gode marinaden, de beste sausene og tilbehør det virkelig svinger av.

  Foto: sankai

Kokkene demonstrerer også hvordan man skal jobbe med både kull- og gassgrill.

Vil du imponere middagsgjestene i sommer er dette virkelig kurset å dra på. Kokkene viser deg de enkle triksene, som virkelig hever nivået på grillmaten din. 

På dette kurset demonstrerer kokkene:

- Hvordan du regulerer temperaturen på grillen best.

- Hvordan du får den aller beste stekeskorpen.

- Hvilke typer kjøtt du bør marinere.

- Hvordan du skal la kjøttet hvile, og få alt ferdig samtidig som tilbehøret.

Vi avslutter selvfølgelig kurset i kjent stil når vi nyter av resultatet av arbeidet vårt, med rødvin perfekt for grillmat, sammen med læremestrene, nemlig kokkene på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

  Foto: bernardbodo
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her