Matkurs og vinkurs

Matkurs: Lær å grille kjøtt av proffene

Dette kurset trenger du for å imponere alle med grillmat i sommer
Foto: (Dean Mitchell)

Dette kurset trenger du for å imponere alle med grillmat i sommer

Er du en av dem som synes himmelen er nærmest med et godt stykke grillet biff på tallerkenen? Eller vil lære å steke kylling på ølboks og utbene en hel lammebog, samt grille den? Da er dette kurset for deg.
Julie Helene Amundsen
25 April 2019 - 16:13

Bølgen & Moi Tjuvholmen er det perfekte stedet å fyre opp grillen og det er akkurat det vi skal gjøre denne kvelden. På dette kurset får du god innføring i hvordan kjøttet skal grilles perfekt. 

Du får lære om de beste kjøttstykkene fra okse som passer for grilling. Har du aldri lært deg å utbene en lammeskank viser kokken deg det, samt hvordan du lager den beste tzatzikien og brødet til.

Selvfølgelig skal du grille burger, men her lærer du også kunsten å kverne kjøttet og tilberede det på beste måte før grilling.

Kylling står også på menyen, og her viser de deg hvordan du enkelt kan få kjøttet ekstra saftig ved å grille det på en ølboks. 

Pulled pork er også alltid en slager, og denne utrolige gode retten blir ekstra deilig når den får mange timer på grillen.

Om ikke det skulle være nok være nok så viser de dyktige kokkene deg hvordan du lager den gode marinaden, de beste sausene og tilbehør det virkelig svinger av.

  Foto: sankai

Kokkene demonstrerer også hvordan man skal jobbe med både kull- og gassgrill.

Vil du imponere middagsgjestene i sommer er dette virkelig kurset å dra på. Kokkene viser deg de enkle triksene, som virkelig hever nivået på grillmaten din. 

På dette kurset demonstrerer kokkene:

- Hvordan du regulerer temperaturen på grillen best.

- Hvordan du får den aller beste stekeskorpen.

- Hvilke typer kjøtt du bør marinere.

- Hvordan du skal la kjøttet hvile, og få alt ferdig samtidig som tilbehøret.

Vi avslutter selvfølgelig kurset i kjent stil når vi nyter av resultatet av arbeidet vårt, med rødvin perfekt for grillmat, sammen med læremestrene, nemlig kokkene på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

  Foto: bernardbodo
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Dagens rett

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne

Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn

Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink
Ukens drink

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her kombinerer du to veldig populære kaketyper - rullekake og gulrotkake
Ukens kake

Her kombinerer du to veldig populære kaketyper - rullekake og gulrotkake

Ethvert kakebord har plass til både rullekake og gulrotkake, men må du velge en, kan du fint si ja takk, begge deler - som her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Dagens rett

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne

Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn

Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er folkefavoritten blant oslorestaurantene

Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse grillspydene blir dagens høydepunkt
Dagens rett

Disse grillspydene blir dagens høydepunkt

Denne oppskriften på grillspyd med laks er rask å lage, og lar seg fullføre i så vel panne som på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink
Ukens drink
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her