Dyrisk godt

Kjøttaktige Rhône-viner er som skapt for årstiden. Disse to er dessuten veldig godt priset.
Aase E. Jacobsen
22 November 2007 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Den relativt store Crozes-Hermitage-appellasjonen skjuler betydelige kvalitetsforskjeller.

Domaine du Colombier, som med sine 14 hektar er å betegne som en mellomstor produsent, tilhører imidlertid de sikre kortene.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Lagrer godt
Deres Colombier Crozes Hermitage 2011 (50453) er svært vellykket med alt hva vi forventer at en crozes-hermitage skal by på av mørke bær, krydder, mineraler, kjøttaktige toner, fylde, syre og fasthet. Et godt valg til høstens kjøttretter, også vilt. Den er ikke den billigste crozes'en på polet, men byr på usedvanlig god vinvaluta. Dessuten har den et fint lagringspotensial, minst fire-fem år.

Røverkjøp til 330 kroner
Colombier har også en parsell på 1,6 hektar i naboappellasjonen Hermitage, som konkurrerer med Côte-Rôtie (og Cornas) på Nord Rhônes elitelag. Og deres Hermitage-tolkning, Domaine du Colombier Hermitage 2006 (40391), står ikke noe tilbake for prestasjonen på crozes-banen, for denne sjeldent flotte vinen er også et veritabelt røverkjøp. Prisen på 330 kroner er nemlig veldig gunstig både tatt i betraktning av hva du må ut med for en hermitagevin ellers, og av hva den byr på.

Både feminin og maskulin
Silkemyk og samtidig med stor kraft, både maskulin og feminin på samme tid med flott frukt, nydelige syrer og gode faste tanniner som ender i en lang og deilig ettersmak. Hent frem de beste viltrettene eller legg den i kjelleren i minst seks-åtte år. Og trolig mye lenger enn det. Få viner lagrer bedre enn en god hermitage. Men denne vinen finnes bare i veldig små kvanta i de såkalte fullsortimentsbutikkene, og kan ikke rebestilles, så det gjelder å handle raskt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her