Edelt røverkjøp

Kombinasjonen av raffinement og røverkjøp er sjelden vare. Ikke desto mindre fortjener ukens vin denne betegnelsen. Denne drøyt elleve år gamle vinen er en nytelse å drikke, særlig til gode retter fra både vann og land, men også alene.

Hattenheimer Nussbrunnen Riesling Spätlese 1989 (34646) fra kvalitetsprodusenten Langwerth von Simmern i Rheingau er en glemt skatt i polets bestillingsutvalgliste. Etterspørselen etter tyske viner er for nedadgående, og det er vel fortjent for en rekke av de slappeste sukkervannlignende helkommersielle vinene, men når den manglende interessen også går ut over landets toppviner som ukens vin tilhører, er det ikke bra.

For dette lange og tungvinte navnet forteller nemlig alt om denne vinens noblesse. Nussbrunnen er en av de beste vinmarkene i Hattenheims bratte skråninger med perfekt eksponering og jordsmonn for riesling som viser sitt enorme potensial til fulle under diss forholdene. Spätlese indikerer utvalgte druer med god modning, og året 1990 ga druer av meget høy kvalitet som lovet viner med et langt liv. Og Hattenheimer Nussbrunnen Riesling Spätlese 1990 som nå er på det tolvte året holder seg svært godt selv om aromaene helt klart er modne.

Duften er bare nydelig med modne tropiske frukttoner samt et bredt spekter av mineraltoner, særlig de som minner om petroleum og skifer, honning, smør og et snev av sopp. Smaken følger opp duften med syrer som renser  veldig godt opp, avslutningen byr på en deilig touch av sødme. Denne flotte vinen er nydelig til mat, til så vel gode fiskeretter med sopp og skalldyrsaus som til retter med fugl som god kylling, perlehøns, vaktel, fasan og due med sjysaus og kremet tilbehør.

PS. Vi er blitt gjort oppmerksomme på at det i en periode vil det være 1989-årgangen av denne vinen som blir levert fra polet når du bestiller. Den skal visstnok ikke være fullt på høyde med 1990 i dag, men med den gunstige prislappen er det likevel snakk om et godt kjøp for en så moden vin.

Vil du vite mer om produsenten og området kan du lese det her:

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Hattenheimer Nussbrunnen Riesling Spätlese 1989 (34646) . Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen