Eksotisk italiensk

Her er noen druer du neppe har smakt vin av før. De er ikke bare gode, men er også svært gunstig priset.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Marco Carpineti Cervinara Bianco 2009 (52731) , Marco Carpineti Collesanti Bianco 2009 (52733) og Marco Carpineti Cervinara Rosso 2009 (52732) byr alle tre på mye karakter for pengene. Den rimeligste hvite er laget av bellone  og den andre av arciprete bianco som er en klone av den første.

Mye særpreg
Bellone har en veldig lang historie i området noen mil sørøst for Roma i det bølgende landskapet som kjennetegner denne delen av Lazio . Jordsmonnet er vulkansk hvilket gir mye karakter til så vel hvite som røde druer.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Resultatet er en særpreget vin med veldig god syre, fin mineral- og sitrusfedme og lang ettersmak. Et spennende følge til smaksrike sjømatretter og spekemat servert som antipasti.

Messevin
Arciprete fikk sitt gjennombrudd på 1700-tallet da kirken som eide alt land i området, var på jakt etter en vin til messen. Det var erkebiskopens oppgave, derav navnet, og han falt for denne vinens styrke, aromaer og mykhet.

Han hadde nok blitt overveldet av dagens utgave som henter sine druer fra rundt 220 m.o.h. For den har fin fylde og friskhet, veldig god sødme og stor frukt. En spennende og annerledes vin som er perfekt til krydret mat fra hav og land.

Økologisk
Den røde er laget av nerobuono di cori som er en ytterst lokal drue siden den kun finnes her rundt byen Cori hvor produsenten Marco Carpineti holder til. Dette området som er kilden til berømte retter som spaghetti carbonara og zuppa di pasta e fagioli samt andre rustikke, men akk så smaksrike retter. Ikke uventet er denne rødvinen skapt for slik mat med sin store saftighet, bløte men likevel effektive tanniner og fine særpreg. En mer ekte vin til denne type italiensk mat finnes knapt.

Carpineti som for øvrig dyrker sine druer økologisk, er også "berømt" for sin musserende vin, Marco Carpineti Brut 2007 (52730) , også den laget av bellone. En tørr og god musserende med mye av druens særpreg. Utmerket til italienskinspirert fingermat.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Marco Carpineti Cervinara Bianco 2009

Produsent:
Marco Carpineti
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Lazio
Pris:
123,00 kr
Varenummer:
5273101
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Marco Carpineti Collesanti Bianco 2009

Produsent:
Marco Carpineti
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Lazio
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
5273301
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Marco Carpineti Cervinara Rosso 2009

Produsent:
Marco Carpineti
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Lazio
Pris:
133,00 kr
Varenummer:
5273201
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Marco Carpineti Brut 2007

Produsent:
Marco Carpineti
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Lazio
Pris:
215,00 kr
Varenummer:
5273001
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen