Ekstra god sommervin fra Languedoc

Ekstra god sommervin fra Languedoc

Dette er sommerutgaven av en av Sør-Frankrikes beste rødviner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Domaine d'Aupilhac Lou Maset 2012 (51575) er en perfekt representant for det beste fra Languedoc med sin blanding av de typiske druene for området som henter sitt særpreg fra det fossilrike karrige, steinete og solstekte jordsmonnet.

Topp grillvin

Den er saftig fruktig og frisk, men også med tilstrekkelig tyngde til å møte så vel lam som svin, kalv og kylling fra grillen. Den smaker fortreffelig alene også, gjerne lett avkjølt, om utetemperaturen skulle kreve det.

Dette er en på godt norsk «no-fuss»-vin siden den mer eller mindre har fått lage seg selv. Produsenten Domaine d’Aupilhac er økologisk sertifisert og bruker derfor kun villgjær til gjæringen.

Les mer om Domaine d’Aupilhac

Vinen får modne et halvt år i brukte eikefat før den tappes uten filtrering.

Godt lagringspotensial

Dens storebror Montpeyroux 2006 (45637) har en annen druemiks, mindre grenache og cinsault, og er derfor bedre egnet for lang lagring. I Norge er det en snart sju år gammel utgave som er i salg og den demonstrerer veldig godt d’Aupilhac-vinenes lagringspotensial.

Den har derfor vært gjennom lengre uttrekkstid og opphold i eikefat. En virkelig flott vin. Som absolutt fortjener «grand cru»-statusen Montpeyroux-vinene har i Languedoc.

Helt i Languedoc-toppen

I april var jeg i Languedoc og smakte (blindt) i alt 600 viner fra hele Languedoc. Domaine d’Aupilhac var den soleklare vinner og skilte seg ut gjennom sin friske gode frukt. Det kan innehaver Sylvain Fadat takke beliggenheten til vinmarkene tett oppunder Larzac-fjellene for. De sørger nemlig for veldig god ventilasjon for druene.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dom. d'Aupilhac Lou Maset 2017

Produsent:
Dom. d'Aupilhac
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
210,00 kr
Varenummer:
5157501
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Montpeyroux 2006

Produsent:
Dom. d'Aupilhac
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Coteaux du Languedoc
Pris:
199,80 kr
Varenummer:
4563701
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen