Ekstra gode rødvinskjøp fra California

Ekstra gode rødvinskjøp fra California

Californisk kan nå i stor grad konkurrere med europeisk, ikke bare på kvalitet, men også pris.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="321489" CUSTOM:BOTTLESELECTOR="1"> er en virkelig lekker vin som kommer til Norge i svært små kvanta. Så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. 

Sjelden mye for pengene

Om du går glipp av dette storbesøket, er lillebroren tilgjengelig i et litt større antall, men også FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="321488" CUSTOM:BOTTLESELECTOR="1"> må du være rask på labben for å få tak i.

Det er nemlig snakk om sjelden god kvalitet for tre hundrelapper. Som også lagrer veldig godt. Forskjellen på de to er at druematerialet til «den store» Clos du Val kommer i sin helhet fra Stag’s Leap, mens den andre henter druer fra både Stag’s Leap og Rutherford, selve hjertet i Napa.

Fransk eleganse

Clos du Val er kjent som «den franske produsenten» i Napa. Derfor er ikke dette blockbusters med høy ekstraksjon, mye alkohol og mye ny eik. 2010 er dessuten en ekstra kjølig årgang som understreker den europeiske tilnærmingen. Men vi snakker fortsatt om Napa, så noen «undermoden paprikalignende karakter» er det likevel ikke snakk om.

Les historien om Clos du Val

Clos du Val byr på et veldig klassisk uttrykk for Napa-cabernet, i en stil som ikke er så veldig vanlig, men som særlig er blitt legendarisk gjennom Heitz sin Martha’s Vineyard - som kommer fra nabounderområdet Oakville. Mye mer eksotisk og sødmefylt med tydelig preg av jordsmonn og veldig god syre samt slanke fine tanniner.

At også Clos du Vals chardonnay er inspirert av Burgund, er en selvfølge.

Balansert eikebruk

FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="321490" CUSTOM:BOTTLESELECTOR="1"> er en kjølig og elegant hvitvin med balansert eikebruk som får sine druer fra Carneros, det kjøligere naboområdet til Napa.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Clos du Val Stags Leap Cabernet Sauvignon 2010

Produsent:
Clos du Val Wine
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
California
Pris:
549,00 kr
Varenummer:
8701
94 Poeng
Les smaksnotatene »

Clos du Val Cabernet Sauvignon 2010

Produsent:
Clos du Val Wine
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
California
Pris:
299,00 kr
Varenummer:
8709
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Clos du Val Chardonnay 2011

Produsent:
Clos du Val Wine
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
California
Pris:
259,00 kr
Varenummer:
8703
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen