Ekstra godt til grillmaten

Denne vinen behøver du ikke legge i kjelleren, men bare nyte i langdrag til sesongens godsaker fra grillen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Ikke for det, Alfieri la Tota Barbera d'Asti 2006 (41398) tåler fint et opphold i kjelleren på fire-fem år. Men det er først og fremst dens usedvanlig gode egenskaper som følge til godt kjøtt fra så vel grill som komfyr som gjør den attraktiv.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Også for den kresne
Strålende saftig, varm og rik med god fylde, flott frukt og fine tanniner, og likevel godt egnet til å serveres lettere avkjølt som seg hør og bør hvis værgudene er med deg. En deilig vin på den upretensiøse siden, men som vil tilfredsstille selv den meste kresne.

Produsent er Marchesi Alfieri som tilhører den gamle landadelen i Piemonte og med en historie som strekker seg 700 år tilbake. Men produsenten hviler ikke på gammel anseelse. Og det er dagens generasjon, tre velvoksne damer, Emanuela, Antonella og Giovanna, som gjennom sin fornyelse av vinfremstillingen, har løftet huset opp i Asti-teten .

Lavt utbytte
Barbera er ikke overraskende viktigste druetype, og vår vin kommer fra en enkelt vinmark, La Tota, som har mer enn 50 år gamle vinstokker. Vinmarken har veldig god eksponering samt et jordsmonn som barbera trives utmerket med, nemlig leire- og kalkholdig, som gir viner med veldig god syre og flott saftig frukt à la kirsebær.

Lavt utbytte, 1,2-1,4 kilo pr plante, sørger for en struktur som gjør at vinen tåler og drar nytte av fatmodning.
Men ikke i nye barriques, derimot i ett og to år gamle utgaver.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Alfieri La Tota Barbera d'Asti 2015

Produsent:
March. Alfieri
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
253,90 kr
Varenummer:
4139801
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen