Ekstremt vellagret

Ukens godbit er en av de lengst fatlagrete vinene som er i salg.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Santa Eufêmia Old Reserve White (41220) tilbrakte hele 32 år i fat før den ble tappet i flasker. Hvilket er ganske så unikt.

Gammelt lær
At den er en såkalt hvit portvin er også relativt sjeldent. Og druene den er laget av er av samme grunn heller ikke de du støter på oftest.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Den anselige alderen til tross er den overraskende ungdommelig i frukten, men den har helt klart preg av den lange lagringen. Lagringspreget kalles rancio og er ikke så lett å beskrive men det har i seg elementer som kan minne om gammelt lær og selvsagt trevirke.

Kompleks
Det høres kanskje ikke så veldig appetittlig ut, men det kan jeg love at det er i denne vinen. For i tillegg finnes masser av frukttoner, særlig de av tørket og moden frukt samt nøtter. En svært kompleks vin som enhver vinelsker bare må prøve.

Alene eller dessert
Best er den kanskje alene - slik at du får konsentrert deg om alle aromanyansene. Gjerne foran peisen, i godt lag eller med en god bok i nærheten.

Men den går veldig godt sammen med oster av typen vellagret gruyère, puddinger, nøttedesserter eller marsipanbløtekake med valnøttkrem.

Årsaken til at produsenten Quinta de Santa Eufêmia kan tilby denne sjeldenheten, er at en femdel av vinmarkene er plantet med hvite druer. Dessuten har det vært en tradisjon i familien å legge til side vin for ekstra lang lagring.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Santa Eufêmia Old Reserve White

Produsent:
Quinta de Santa Eufêmia
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
380,00 kr
Varenummer:
4122001
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen