Drikke
Ekte håndverksøl

Ekte håndverksøl

Disse franske ølene er 100 prosent håndlaget og har dermed all smaken i behold under korken.
Aase E. Jacobsen
07 Juni 2013 - 13:10

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

 
La Salamandre Pur Malt (5366)og Loirette Blonde (5363)er ufiltrerte, upasteuriserte og flaskegjæret. Akkurat slik ølet ble laget før i tiden. De er dermed uklare, har veldig rene og gode smaker av råvarene og et «naturlig» og tykt skum. I tillegg er de økologiske.

Les mer om pasteurisering

Salamandre er fyldigere og rikere, og et veldig godt matøl, mens Loirette er mer en typisk tørsteslukker.

Vinfolkets øl

Ølene er brygget hos det bittelite (80.000 liter) bryggeriet Brasserie de la Pigeonelle. Beliggenheten midt i vindistriktet Touraine, gjør at det er en enslig svale. Like fullt har det fått en kultstatus blant vinfolket på franske vinbarer.
For når ganen er utslitt av tanniner og vinsyre, er det ingenting som smaker så godt som en leskende øl. Og dette kan vel også alle nordmenn som har vært på vinsmakinger underskrive på.

Brødrene Stephane og Ludovic Hardouin startet bryggeriet for ti år siden i det som ser ut som en 60-talls vaskekjeller etter å ha eksperimentert en stund med hjemmebrygging. Og ikke minst etter å ha jobbet som distributører for belgisk øl i Paris.

Belgisk, tysk og britisk

Belgisk øl er derfor idealet, men råvarene er lokale. Siden Loire har en rekke småbønder som jobber økologisk, lot det seg derfor gjøre å kombinere økologi med kortreisthet.

Les mer om overgjæret øl

Den belgiske inspirasjonen til tross er valg av malt tyskinspirert (Pils og Munich) og humlevalget går mer i britisk retning. Til Salamandre er det brukt de engelske og veldig klassiske humletypene Admiral og Fuggle, den ene med høy og den andre med lavere alfasyreverdi. Til Loirette noe mer aromatisk humlebruk gjennom Strisselspalt fra Alsace og den bitrere Brewers Gold.
 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når ølet atter er å få tak i.
 
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Ukens drink
Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her