Drikke
Ekte håndverksøl

Ekte håndverksøl

Disse franske ølene er 100 prosent håndlaget og har dermed all smaken i behold under korken.
Aase E. Jacobsen
07 Juni 2013 - 12:10

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

 
La Salamandre Pur Malt (5366)og Loirette Blonde (5363)er ufiltrerte, upasteuriserte og flaskegjæret. Akkurat slik ølet ble laget før i tiden. De er dermed uklare, har veldig rene og gode smaker av råvarene og et «naturlig» og tykt skum. I tillegg er de økologiske.

Les mer om pasteurisering

Salamandre er fyldigere og rikere, og et veldig godt matøl, mens Loirette er mer en typisk tørsteslukker.

Vinfolkets øl

Ølene er brygget hos det bittelite (80.000 liter) bryggeriet Brasserie de la Pigeonelle. Beliggenheten midt i vindistriktet Touraine, gjør at det er en enslig svale. Like fullt har det fått en kultstatus blant vinfolket på franske vinbarer.
For når ganen er utslitt av tanniner og vinsyre, er det ingenting som smaker så godt som en leskende øl. Og dette kan vel også alle nordmenn som har vært på vinsmakinger underskrive på.

Brødrene Stephane og Ludovic Hardouin startet bryggeriet for ti år siden i det som ser ut som en 60-talls vaskekjeller etter å ha eksperimentert en stund med hjemmebrygging. Og ikke minst etter å ha jobbet som distributører for belgisk øl i Paris.

Belgisk, tysk og britisk

Belgisk øl er derfor idealet, men råvarene er lokale. Siden Loire har en rekke småbønder som jobber økologisk, lot det seg derfor gjøre å kombinere økologi med kortreisthet.

Les mer om overgjæret øl

Den belgiske inspirasjonen til tross er valg av malt tyskinspirert (Pils og Munich) og humlevalget går mer i britisk retning. Til Salamandre er det brukt de engelske og veldig klassiske humletypene Admiral og Fuggle, den ene med høy og den andre med lavere alfasyreverdi. Til Loirette noe mer aromatisk humlebruk gjennom Strisselspalt fra Alsace og den bitrere Brewers Gold.
 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når ølet atter er å få tak i.
 
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av

Men fortvil ikke om du kommer for sent, for fra samme solide produsent er det flere andre godbiter å fylle så vel glass som kjeller med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe
Dagens rett
Bouillabaisse

By på bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe

Denne fiskesuppen er inspirert av den store sørfranske klassiker bouillabaisse. Den lover mye smak og det holder sågar denne forenklede vrien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av

Men fortvil ikke om du kommer for sent, for fra samme solide produsent er det flere andre godbiter å fylle så vel glass som kjeller med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kylling er langt fra bare hverdagsmat - bare prøv denne litt julete oppskriften
Dagens rett
Kyllinggryte med tørket aprikos og dadler

Kylling er langt fra bare hverdagsmat - bare prøv denne litt julete oppskriften

Her får du oppskrift til en fruktig rett basert på kyllinglår. Litt cognac skal også være med i denne retten, men ikke som drikkeforslag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her