El Bulli har fortsatt draget

El Bulli har fortsatt draget

Vin, bestikk og effekter fra den legendariske restauranten gikk unna på auksjon.

En anonym kjøper fikk mesterkokk Ferran Adriàs signerte kokkejakke for 8300 kroner, mens et knivsett fra Laguiole gikk for cirka 45 000 kroner, nesten 40 000 mer enn utropsprisen.

Det var høy stemning da «etterlatenskapene» fra den spanske kultrestauranten El Bulli gikk under hammeren på en Sotheby’s-auksjon i Hong Kong 3. april.

LES OGSÅ: El Bulli tømmer kjelleren på auksjon

Framfor alt var det vinflaskene fra restaurantens kjeller som fikk fart på budene. Blant høydepunktene var tre flasker Domaine de la Romanée-Conti 1990, som gikk for over 420 000 kroner, langt over vurderingen.

Et annet parti Romanée Conti – fire flasker fra 2003 – gikk også for en sum langt over vurderingen på 210 000 kroner da den ble solgt for cirka 405 000.

På auksjonen ble det også budt på en middag for fire med selveste Ferran Adrià ved grytene. Startbudet lød på cirka 30 000 kroner, men budrunden var ikke over før middagen var solgt for nesten 166 000.

LES OGSÅ: Siste måltid på El Bulli

Til sammen ble det solgt El Bulli-eiendeler for over 10,6 millioner kroner, over 3,7 millioner mer enn Sotheby's på forhånd hadde håpet. Inntektene skal ifølge Adrià brukes til å stable stiftelsen El Bulli på beina. El Bulli Foundation skal være et senter for eksperimenter, innovasjon og kreativitet innen gastronomien, og resultatene skal deles med andre matinteresserte gjennom det nye nettstedet Bullpedia. Planen er nå at «nye» El Bulli skal åpne igjen i 2014.

Og du har fortsatt mulighet til å sikre seg en vinflaske fra stjernerestaurantens kjeller. 26. april går en tilsvarende auksjon som i Hong Kong av stabelen i New York. Da med flasker til en anslått verdi av 9,3 millioner kroner på utropslisten.

LES OGSÅ: Johnsons kjeller under hammeren

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen