Eleganse til lavpris

Denne uken blir du kjent med - eller mest sannsynlig møter igjen - en produsent som leverer solid eleganse til svært gunstige priser, også for deg som er avhengig av at vinen kommer i lettransporterbart materiale.

OPPE inkl. bilde av Aase:

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Når Palacio de la Vega lanserer en bag-in-box-utgave, må det nødvendigvis bli bra. For et så solid rykte og jevn kvalitet som denne Navarra-bodegaen har klart å etablere i løpet av sin korte levetid, ikke mer enn 13 år, er det ikke verd å gamble med. Men det er selvsagt et stykke opp fra deres Bag-in-Box Palacio de la Vega Cabernet Sauvignon - Tempranillo (47261) til laveste flaskenivå som er Palacio de la Vega Cabernet Sauvignon Tempranillo Crianza 2009 (13630) . Den store forskjellen er lengden på modningstiden.

Mens flaskevarianten har fått et års modning i flasken etter de for crianza lovpålagte 12 månedene i fat, er boksutgaven tappet nærmest direkte fra fatene. Selv om det ikke er verifisert, er det lett å tenke seg at seleksjonen av vinen som skal inngå i blandingen for crianza'en er strengere enn for boksen. Prisforskjellen på nesten 19 kroner pr 75 cl kan neppe forsvares av bare flaskemodningen selv om de 300 hektarene med vinmarker nok gir Palacio de La Vega stort spillerom.

Men uansett er boksen noe av det beste som selges i dette formatet her til lands. Her er en deilig miks av saftige røde og mørke bær, som solbær, fat, krydder og eukalyptus i duften. Smaken er like ungdommelig med tydelig fatkrydderpreg, bra syrer og lette tanniner. Avslutningen er frisk og dominert av bær, fat og snev av lær. En svært rimelig og god partner til høstens lam i valgfri tilberedning.

Det er selvsagt også crianza'en som er mer raffinert og mer lagret i aromaene. Solbærpreget er mer avrundet, det samme gjelder fatkrydderet, og lærinnslaget er tydeligere. Smaken er rett og slett edlere samtidig som den har friskheten og de fine tanninene i behold. Dessuten sitter den lenge og vel med de samme aromaene i ettersmaken som i duften. Nydelig til lammesteik, -carré eller -koteletter.

Selv om Navarra ligger svært nær Rioja, er vinene ganske forskjellige, noe disse to er et godt bevis på. Forklaringen ligger primært i drueblandingen. Mens Rioja har tempranillo som hoveddrue, er cabernet sauvignon konge hos Palacio de la Vega.

I vinen Palacio de la Vega Cabernet Sauvignon Reserva 2002 (30019) får den dessuten regjere helt alene. Og det gjør den aldeles glimrende. Produsentens evne til å lage elegant vin med stor smaksrikdom vises fullt ut her. Den fine solbærsødmen balanseres godt av gode syrer og tanniner. Avslutningen er en tanke tørr men med mat er den nærmest praktfull. Og hva serverer du denne vinen, jo klassiske retter med rødt kjøtt som hjort med rik saus eller rett og slett en oksebiff med béarnaisesaus. En flott vin til en usedvanlig gunstig pris.

Kronen på verket er likevel Conde de la Vega 2000 (47141) som er en meget prisgunstig toppvin. For denne prisen får du knapt en helt grei reserva fra Rioja, og best av alt er at selv om det er investert i flotte råvarer både i form av druer og fat, håndplukkete druer fra de beste og høyest liggende vinmarkene og nye franske fat, er det ingen overdosering på noe nivå. En flott vin å nyte nå til forseggjorte kjøttretter, men som også vil utvikle seg videre i minst fire-fem år til.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen