En prins verdig

Denne godbiten er utstyrt med en bekronet frosk som et bevis på at den er noe annet enn det den utgir seg for.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Montesecondo Rosso Toscana 2013 (49755) er så god som noen Chianti Classico . Men produsenten, Silvio Messana på vingården Montesecondo, har valgt å benevne den som rosso toscana til tross for at den kommer fra hjertet av Chianti-området .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ikke godkjent
Årsaken er at da han skulle overlate 2004-utgaven av denne vinen til vinmyndighetene for godkjenning, ble den avvist med at den var for lys. Messana som egentlig er musiker og komponist, og en perfeksjonist (han satser blant annet på biodynamisk dyrking), var fornøyd med resultatet og lot vinen være som den var.

Den skiller seg dessuten fra den typiske Chianti Classico ved at den hovedsakelig er lagret i ståltanker hvilket sørger for at frukten blir mer tydelig og friskere.

Superærlig
Frosken og kronen er altså et tegn på at her får du noe annet enn bare en ung toscaner.
For Montesecondo Rosso Toscana 2006 er en fortryllende vin med elegant druepreg, god fylde, flott syre og gode tanniner. En superærlig og ikke minst deilig vin - i dag og de neste fire årene. Den perfekte matvin som stiller opp for det meste.

Hans "ekte" Chianti Classico er dessverre ikke tilgjengelig for andre enn restaurantene. Men skulle du komme over den i vinmeny, så slå til, for den er også et funn (89 p). I hvert fall når vi tar årgangen i betraktning. 2005 var en utfordring på de kanter, og normalt ikke mye å glede seg over.

Men Montesecondo har lyktes veldig godt, og med denne har han i hvert fall ikke hatt noen "problemer" med fargen for den er svært så mørk. En chianti classico på den kraftige og konsentrerte siden.

Men husk å be om at den dekanteres, for aller helst skulle den fått et år ekstra på seg, men innen den tid er den nok drukket opp for lengst.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Montesecondo 2019

Produsent:
Montesecondo
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
229,90 kr
Varenummer:
4975501
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen