En slik fiskesuppe har du kanskje ikke laget før

Japansk fiskesuppe med omelett

En slik fiskesuppe har du kanskje ikke laget før

I japansk matlaging inngår sjelden melkeprodukter. Derfor er fiskesuppen klar. Men like mettende for det.

Det høres kanskje rart ut å ha omelett oppi en suppe, men ifølge japansk matlaging er det slett ikke uvanlig. Heller tvert om. Det er uansett en fin måte å gi en klar fiskesuppe ekstra fylde. 

Se våre andre oppskrifter på fiskesuppe

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Japansk fiskesuppe med omelett

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
10 stk
spinatblad, små
Omelett
2 stk
1 ss
0.5 ts

Fremgangsmåte

Fiskesuppe:
Kok opp fiskekraft . (vann+terning el fond). Rens og skjær soppen (eventuelt østerssopp) i tynne skiver. Rens gulroten og skjær den i tynne strimler. Kok sopp og gulrot i kraften.

Skjær fisken i små porsjonsstykker, vend dem i maisenna og rist av overflødig mel. Legg dem i kraften sammen med soyasaus og sitronskall, og la suppen trekke til suppen er så vidt gjennomkokt.

Rens spinaten for grove stilker. Legg spinaten i suppen det siste minuttet. Smak om det trengs mer salt.

Omelett:
Visp sammen egg, vann og salt. Varm en skje olje i stekepannen og hell omelettrøren i. La den stivne på middels varme. Rull omeletten sammen og skjær den i tynne ringer.

Fordel suppen i varme tallerkener og legg på omelett. Server ekstra omelett ved siden av.

Se våre andre oppskrifter på fiskesuppe

Andre japanske retter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen