En stor sommervin

En stor sommervin

Det er ingen grunn til å satse på lettvektere selv om både termometer og kalender viser at det snart er sommer.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

En vin fra Nord-Rhône med syrahdruens forførende bjørnebærsaftighet og eleganse, områdets mineralkarakter og konsentrasjon samt ikke minst en god produsents signatur, er noe av det beste jeg drikker på den røde fronten i sommerhalvåret.

Gonon Saint Joseph 2012 (96918) er nettopp en slik vin. Fortsatt veldig ung, men allerede innbydende, takket være årgangen som ga riktig så gode forhold for syrahdruen med veldig god frukt og tanninstruktur som resultat. Det gjør at den egner seg veldig godt for lagring, minst åtte år.

Store forskjeller 

Det er kombinasjonen av et helt spesielt jordsmonn og topografi som gir syrah fra Saint-Joseph dens særpreg. Den svært granittholdige jorden har også innslag av scheelitt, et malmmineral, samt kalk hvilket forklarer denne vinstilens uttalte mineralkarakter og friske syre.

Men ikke all Saint-Joseph er like vellykket som Gonons. Det skyldes at appellasjonen i 1969 ble utvidet til å omfatte 25 landsbyer og 45 kommuner, fra de opprinnelige seks landsbyene Mauves, Tournon, St.-Jean-de-Muzols, Glun, Lemps og Vion. Det er også disse som danner «kjernen» i området og som har det mest optimale terroir-et. Og Gonon har parseller i de tre første.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Gonon Saint Joseph 2014

Produsent:
Pierre Gonon
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône, Saint-Joseph
Pris:
399,80 kr
Varenummer:
9691801
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen